Euro 2012: Δηλώσεις παικτών

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2012 23:46

Ο αρχηγός της εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης μετά την εκτέλεση του πέναλτι.

A- A A+

Ο αρχηγός της εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, ήταν εμφανώς στενοχωρημένος από την πρωτοβουλία του να εκτελέσει το πέναλτι, η απώλεια του οποίου σήμανε ενδεχομένως ένα χαμένο τρίποντο. «Είχαμε την ευκαιρία, με το πέναλτι που έχασα, να πάρουμε τη νίκη και να είναι όλα διαφορετικά. Αυτό που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση και να μη μείνουμε στο πέναλτι που χάσαμε. Είναι ακόμα στο χέρι μας να περάσουμε», δήλωσε ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού.

Ο Καραγκούνης κλήθηκε να σχολιάσει και τις διαιτητικές αποφάσεις: «Η αλήθεια είναι πως βγήκαν πολύ γρήγορα οι κίτρινες, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τον διαιτητή. Στο πρώτο μέρος κι εμείς δεν ήμασταν πολύ καλοί. Στο δεύτερο ανεβήκαμε, ισοφαρίσαμε, πήραμε αυτοπεποίθηση. Γίναμε εμείς κυρίαρχοι στην έδρα του αντιπάλου και θα μπορούσαμε να έχουμε νικήσει. Είπαμε στο ημίχρονο να μην κοιτάμε τον διαιτητή, αλλά πώς θα συνέλθουμε εμείς. Το καταφέραμε, βάλαμε το γκολ, χάσαμε το πέναλτι, σκοράραμε το γκολ που δεν μέτρησε... Νωρίτερα ήταν διπλό το χέρι στο πέναλτι, αλλά ο διαιτητής είπε ότι ήταν ακούσιο».

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση επισήμανε ότι «όλα τα ματς είναι δύσκολα και πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν να είμαστε εκτός έδρας, παρόλο που ο κόσμος ήταν συγκινητικός ο κόσμος σήμερα. Ξέρουμε ότι λόγω της κρίσης δεν μπορεί να έρθει περισσότερος, γι’ αυτό κι εμείς θα πρέπει να δώσουμε το παν». Για την παρουσία των νεαρών συμπαικτών του σχολίασε ότι «είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουν 20 χρονών παιδιά σε Euro. Εκτός απ’ αυτούς, θα κερδίσει η Ελλάδα από το να παίρνουν τέτοιες εμπειρίες. Εύχομαι να συνεχιστεί αυτό και να μπουν κι άλλοι σταδιακά στην ομάδα. Να πούμε περαστικά όλοι στον Αβραάμ και να του ευχηθούμε να γίνει γρήγορα καλά και να έρθει κοντά μας. Η ομάδα, όμως, δεν πρέπει να στέκεται στα πρόσωπα. Γιγαντώνεται από τα προβλήματα και πρέπει να κοιτάξει μπροστά».

Δηλώσεις των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών:

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ: «Στα πρώτα 20 λεπτά οι Πολωνοί ήταν πολύ καλοί και μας δημιούργησαν πολλά προβλήματα από τα δεξιά. Δεχτήκαμε το γκολ από φάση που ξεκίνησε από εκείνη την πλευρά και στη συγκεκριμένη φάση ευθυνόμαστε όλοι. Στην πορεία συνήλθαμε και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη. Νομίζω έχουμε τις δυνατότητες να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Όταν λέμε ότι η ομάδα έχει εκπληκτικό κλίμα είναι αλήθεια. Η θέληση που είχαμε για να μην χάσουμε το παιχνίδι ήταν μεγάλη. Δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας ούτε για ένα λεπτό. Είμαστε 23 ποδοσφαιριστές και άλλα 15 άτομα αγκαλιάζουν την ομάδα. Όλοι δίνουν το κάτι παραπάνω για την εθνική. Ελπίζω να χαμογέλασε ο κόσμος στην Ελλάδα, από τη δύναμη που δείξαμε».

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής έπαιξε πάρα πολύ έδρα. Κατέστρεψε το ματς. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Οι κάρτες που πήρα δεν ήταν καν φάουλ. Δεν ξέρω τι είδε και τις έδωσε. Ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής και είναι κρίμα. Τέτοιες διοργανώσεις δεν δικαιούνται να έχουν διαιτητές στα παιχνίδια τους, όπως αυτός του πρώτου ημιχρόνου σήμερα. Στο πρώτο τέταρτο δεν μπήκαμε καλά. οι Πολωνοί είχαν και την έδρα και μας πίεσαν. Για 20 λεπτά δεν βγάλαμε κάτι καλό στο γήπεδο. Μετά ανεβήκαμε, προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το ματς, χάσαμε και το πέναλτι. Το τελικό 1-1, όμως, νομίζω ότι είναι καλό. Στο β’ μέρος ανεβήκαμε, οι αλλαγές του προπονητή βγήκαν, ενώ κι εμείς δώσαμε το 200%».

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: «Εγώ πάντα όταν μπαίνω να παίξω θέλω να βοηθάω. Δεν είχα καθόλου άγχος. Μπήκα να κάνω όσα μου είπε ο προπονητής μου. Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, όμως συνεχίσαμε πολύ καλύτερα ακόμα και με δέκα παίκτες. Αν ήμασταν τυχεροί θα μπορούσαμε να φύγουμε με τη νίκη, στην φάση του πέναλτι. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το τρίποντο».

Το «αστέρι» της εθνικής Πολωνίας, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (MVP του αγώνα) δήλωσε… ευχαριστημένος, αφού συνειδητοποίησε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο δυσάρεστο για την ομάδα του. «Είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θέλαμε και ίσως θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι που δεν χάσαμε. Η ισοπαλία είναι θετικό αποτέλεσμα, αλλά εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος. Οι Έλληνες άρχισαν να παίζουν μετά την ανάπαυλα και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη αν ο Καραγκούνης ευστοχούσε στο πέναλτι», υπογράμμισε ο άσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος ρωτήθηκε για τη φημολογία που τον φέρνει κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Δεν θέλω να σχολιάσω τη φημολογία για τη μεταγραφή μου», απάντησε. «Αυτή τη στιγμή σημασία για μένα έχει μόνο το Euro 2012. Στα ΜΜΕ αρέσουν αυτά αλλά εγώ είμαι κοιτάζω μόνο την εθνική ομάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις