EURO 2012: Υπέρ των παικτών που δέχονται ρατσιστικά σχόλια τάσσεται ο Τζέραρντ

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 19:07

A- A A+

Επιμένει ο Στίβεν Τζέραρντ ότι θα υποστηρίξει πλήρως όποιον από τους συμπαίκτες του γίνει στόχος ρατσιστικής επίθεσης στη διάρκεια του EURO 2012.

Η εθνική Αγγλίας ξεκινά αύριο την «εκστρατεία» της στη διοργάνωση με το ντέρμπι κόντρα στη Γαλλία (4ος όμιλος), στο Ντόνετσκ, με τον φόβο κάποιοι από τους διεθνείς να πέσουν θύματα ρατσιστικών σχολίων, μετά τους ισχυρισμούς των μαύρων παικτών της εθνικής Ολλανδίας για επίθεση που δέχτηκαν από ρατσιστές στη διάρκεια της προπόνησης επί πολωνικού εδάφους στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο αμυντικός της Τσεχίας, Τεοντόρ Γκεμπρε Σελασιέ επιβεβαίωσε ότι ήταν θύμα από κραυγές μαϊμούδων, στη διάρκεια του αγώνα της πρεμιέρας με τη Ρωσία, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Τα συνεχόμενα κρούσματα έχουν θορυβήσει πάρα πολύ τους διοργανωτές, ενώ ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι και της εθνικής Ιταλίας, Μάριο Μπαλοτέλι φέρεται να δήλωσε ότι θα φύγει από το γήπεδο εάν προσβληθεί από τον κόσμο.

Ο Τζέραρντ παραδέχεται πως δεν θα ενθαρρύνει κανένα παίκτη να κάνει τέτοιο πράγμα, αλλά ο διαιτητής θα πρέπει να πάρει τα μέτρα του σε τυχόν τέτοιο περιστατικό, όπως και η UEFA να παρέμβει άμεσα. «Δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, αλλά εάν κάποιος έρθει σε μένα και μου πει ότι τον προσβάλουν τότε θα τον πάω στο διαιτητή κι από κει και πέρα η UEFA θα πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει», τόνισε ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» και κατέληξε: «Σίγουρα θα υποστηρίξω όποιον παίκτη έρθει σε μένα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις