Euro 2012:Ανησυχία για τους Ρώσους χούλιγκαν

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 20:42

A- A A+

Στον εναρκτήριο αγώνα της εθνικής ομάδας τους, με την Τσεχία, δημιούργησαν αρκετά επεισόδια χτυπώντας εθελοντές στο γήπεδο του Βρότσλαβ, πετώντας καπνογόνο στο γήπεδο και κάνοντας ρατσιστική επίθεση στον Τσέχο ποδοσφαιριστή Τέοντορ Γκέμπρε Σελασιέ.

Ήδη, η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA έχει ζήτησε τη διενέργεια έρευνας, μετά και την ανάρτηση βίντεο στο YouTube με τίτλο «οι Ρώσοι χούλιγκαν χτυπούν τους Πολωνούς εθελοντές στο Βρότσλαβ».

Οι πολωνικές αρχές έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους για την αναμέτρηση της 12ης Ιουνίου, καθώς στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας θα συναντηθούν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των δύο χωρών.

Ο φόβος των Πολωνών, αλλά και της UEFA, έχει να κάνει με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει και αναφέρουν ότι 7.000 Ρώσοι οπαδοί σχεδιάζουν να μεταβούν στο «Narodowy Stadion» από το κέντρο της Βαρσοβίας με βηματισμό!

Η 12η Ιουνίου είναι η «ημέρα της Ρωσίας», κατά την οποία οι Ρώσοι εορτάζουν την «απαγκίστρωση» από τη Σοβιετική Ένωση και εκτιμάται ότι στις τάξεις των οπαδών ενδέχεται να παρεισφρήσουν εξτρεμιστικά στοιχεία.

Στο θέμα παρενέβη απόψε ο πρόεδρος της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σεργκέι Φρουσένκο, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά των οπαδών.

«Είναι απαράδεκτο και πρέπει να το καταπολεμήσουμε, πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στη βία στα γήπεδα. Το πρόσωπο που πέταξε το καπνογόνο έχει εντοπιστεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φρουσένκο, μετά την απόφαση της UEFA να εξετάσει το ενδεχόμενο πειθαρχικών κυρώσεων εναντίον της εθνικής ομάδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις