Τραυματίες στην Τουρκία από τα 5,8 Ρίχτερ

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012 21:11
UPD:11/06/2012 06:37

A- A A+

Τους εξήντα πλησιάζουν οι τραυματίες στη νοτιοδυτική Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοικτά του Ολουντενίζ http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2191794 .

Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης καταστάσεων κρίσης AFAD, από το σεισμό δεν υπάρχουν νεκροί, ενώ ο υπεύθυνος της διεύθυνσης υγείας της επαρχίας Μούγλα, Τσιχάν Τεκλίν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο, ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες φθάνουν τους 59.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, 59 συμπολίτες μας έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο μετά το σεισμό, εκ των οποίων οι 54 στη Φετιγιέ» (Μάκρη), την πόλη που βρίσκεται πιο κοντά στο Ολουντενίζ. «Δύο», διευκρίνισε, «εισήχθησαν στο νοσοκομείο επειδή υπέστησαν καρδιακή προσβολή», ενώ ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι καθώς πανικόβλητος πήδηξε από το παράθυρο κτιρίου. «Κάποιοι από τους τραυματίες εισήχθησαν στο νοσοκομείο επειδή έχουν υποστεί κατάγματα», πρόσθεσε, ενώ η πλειονότητα έχει υποστεί ψυχολογικό σοκ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στα Δωδεκάνησα, όπως και στην Κύπρο, όπου όμως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Ελένη Μορισσό, το μέγεθος του σεισμού που κατέγραψαν τα όργανα του Τμήματος ήταν 6 Ρίχτερ. Από τις πληροφορίες που είχε, η δόνηση έγινε αισθητή στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή