ΣΥΡΙΖΑ: Λάσπη και ψεύδη από τη ΝΔ

«Κοπτική-ραπτική δηλώσεων στελεχών»
Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 15:07
UPD:16:41

Σφορδή επίθεση στη ΝΔ για την επικοινωνιακή της πολιτική εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα του οδηγούνται, μέσα από λάσπη και ψεύδη, στα όρια της γελοιότητας και την απαξίωση της δημόσιας ζωής στη χώρα.

A- A A+

Σφορδή επίθεση στη ΝΔ για την επικοινωνιακή της πολιτική εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα του οδηγούνται, μέσα από λάσπη και ψεύδη, στα όρια της γελοιότητας και την απαξίωση της δημόσιας ζωής στη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε μείζον το θέμα της κάθαρσης του δημόσιου βίου και την παράλληλη αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με τους δημοσιογράφους, αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως η «υπόθεση Αμυρά» ή το μεταναστευτικό, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι η πολιτική αντιπαράθεση, αντί να επικεντρώνεται πάνω στα καυτά προβλήματα της χώρας, όπως έχουν αναδειχθεί και στην ΕΕ, αντί να συζητάμε για τα οδυνηρά αποτελέσματα των επιπτώσεων του Μνημονίου, εντούτοις επιχειρείται, με ευθύνη της ΝΔ, η συζήτηση να μεταφερθεί σε θέματα που ανακαλύπτει η ίδια και αποτελούν μια προσπάθεια να μην τοποθετηθεί σε ουσιώδη ζητήματα, γιατί θέλει να κρύψει τη βασική πλευρά της πολιτικής της, που είναι η δέσμευση της ΝΔ και του κ. Σαμαρά στο Μνημόνιο.

«Η σαπουνόπερα γύρω από την υπόθεση Αμυρά, ο οποίος αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής, αλλά απορρίφθηκε» είπε ο κ. Σκουρλέτης, «δημιουργεί εικόνα αντιπαλότητας που έχει φθάσει στα όρια πολιτικής αυτογελοιοποίησης».

Υπενθυμίζεται πως το ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης κατήγγειλε δημόσια παρέμβαση του κ. Ιφικράτη Αμυρά, υποστηρίζοντας ότι διατηρεί «προνομιακή σχέση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα». Στην παρέμβασή του, την οποία επικαλείται ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Αμυράς «καλεί ομάδες πολιτών να κάνουν αντάρτικο πόλεων, να προμηθευτούν όπλα, μαχαίρια, τσεκούρια, μολότοφ, να προβούν σε εκτελέσεις, να πυρπολούν δημόσια κτήρια, να κάνουν απαγωγές πολιτών και κάθε άλλο αδίκημα του ποινικού κώδικα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να υπογραμμίζει πως ο κ. Αμυράς δεν έχει καμία σχέση με τον πολιτικό σχηματισμό, ενώ ο ίδιος ο κ. Αμυράς ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινόζοντας ότι αυτοπροτάθηκε για υποψήφιος βουλευτής, αλλά όταν η υποψηφιότητά του παρουσιάστηκε στην εκλογική επιτροπή απορρίφθηκε.

Ένα ακόμη παράδειγμα «επίθεσης λάσπης» κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η αναφορά του κ. Σκουρλέτη σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», που εμφανίζει τους υποψήφιους βουλευτές Καραγιουσούφ και Ζεϊμπέκ σε αφίσα που αναφέρει ότι «οι Τούρκοι άρχισαν να κατακτούν την Δυτική Θράκη». Όπως ανέφερε, πρόκειται για φωτομοντάζ και ότι τέτοια αφίσα δεν υπάρχει.

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στη ΝΔ και για την ανακοίνωση του εκπροσώπου της ΝΔ για το δικαίωμα επανένωσης των οικογενειών των νομίμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το δικαίωμα αυτό είναι ευρωπαϊκός νόμος και -μετά από κοινοτική οδηγία- έχει ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο επί κυβέρνησης Καραμανλή. Η ΝΔ αντιπολιτεύεται και τη δική της κυβερνητική περίοδο, είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η ΝΔ οφείλει να γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία.

Για το ίδιο θέμα σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στον κ. Μιχελάκη «ακροδεξιό παραλήρημα σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ψαρέψει ψηφαλάκια από το χώρο των "αδελφών κομμάτων" της Χρυσής Αυγής και τον ΛΑΟΣ». Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως ο εκπρόσωπος της ΝΔ αποσιωπά ότι ο αρχηγός του έχει δεσμευτεί απέναντι στους Ευρωπαίους ομόσταβλους του να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη φυλακή ανθρωπίνων ζωών, εγκλωβίζοντας στην Ελλάδα τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, προκαλώντας έτσι μια ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν τόσο οι Έλληνες όσο και οι μετανάστες. Επίσης, καλεί τον κ. Σαμαρά να απαντήσει «αν συμφωνεί με τον κ. Μιχελάκη ο οποίος στις δηλώσεις του για το μεταναστευτικό καταγγέλλει επί της ουσίας την επί Καραμανλή νομοθεσία για το θέμα».

Οξύτατη ήταν η κριτική του κ. Σκουρλέτη και στη στάση που τηρεί η ΝΔ, στα όσα συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα μετά τη βοήθεια που δόθηκε στην Ισπανία. Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Σαμαρά, ο οποίος αντί να τοποθετείται ευθαρσώς γύρω από την ευρωπαϊκή κρίση, μιλά αόριστα για αναπτυξιακή πολιτική, όταν την ίδια ώρα δεν έχει αναιρέσει τη δική του, προηγούμενη, πολιτική.

Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβαε πως πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση είναι να συγκρουστεί με το πολιτικό προσωπικό και το κατεστημένο, που πανικόβλητο θέλει να σωθεί και να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα ΜΜΕ, να σπάσει τις σχέσεις διαπλοκής, για μια πλουραλιστική ενημέρωση, που είναι προϋπόθεση για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κάθαρση του δημόσιου βίου και την απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής. Ωστόσο, πρόσθεσε, αν διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες αυτές θα αποδοθούν από τη Δικαιοσύνη. Είναι ανάγκη να ξεβρωμίσει ο τόπος, είπε ο κ. Σκουρλέτης και ανακοίνωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση, μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαμορφώσει το νομικό πλαίσιο για την πάταξη φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του δεν είναι θετικό στην ανάληψη πρωτοβουλιών στη Βουλή για τη συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών, καθώς, όπως είπε, «οι εξεταστικές ήταν ο φερετζές της συγκάλυψης».

Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης ερωτηθείς σχετικά με τα περί μετακίνησης του «βαθέως ΠΑΣΟΚ» στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ακούστηκε και από την Αλέκα Παπαρήγα, είπε ότι «η επιχειρηματολογία για το υποτιθέμενο βαθύ ΠΑΣΟΚ που έχει έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ, ακούγεται και από τη ΝΔ» και πρόσθεσε ότι έχει καλέσει την ηγεσία του ΚΚΕ να μην υιοθετεί επιχειρήματα των πολιτικών μας αντιπάλων, δηλαδή των αντιπάλων της αριστεράς. Κάλεσε, επίσης, την ηγεσία του ΚΚΕ, να τοποθετηθεί στο αν υπάρχει θετική μεταστροφή στην ελληνική κοινωνία προς τα αριστερά και αν υπάρχει αλλαγή συσχετισμών που προσφέρει αισιοδοξία για προοδευτικές λύσεις και για μια αριστερή κυβέρνηση την επομένη των εκλογών.

Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ πέρασε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος, κατηγορώντας τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη για «κοπτική-ραπτική» ομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δικές του δηλώσεις για την Ευρωζώνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο κ. Τόλιος σε δηλώσεις στη ΝΕΤ δήλωσε πως το κόμμα του «παλεύει για την ανατροπή της Ευρωζώνης».

Απαντώντας ο υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αλλοίωση του πνεύματος της τοποθέτησής του σε εκπομπή της ΝΕΤ (10.6.12), στην οποία, όπως τονίζει, διασαφηνίζεται ρητά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει θέμα αποδέσμευσης από το ευρώ, ότι η σημερινή ευρωζώνη δεν αντιστοιχεί στα οράματα της Ευρώπης των λαών και εργαζόμενων και ότι επιδίωξη του είναι η επαναθεμελίωση της στη βάση του οράματος με ανατροπή της σημερινής δομής της ευρωζώνης. Όπως επισημαίνει ο κ. Τόλιος, η ΝΔ «έκοψε και έραψε» τη φράση «ανατροπή της ευρωζώνης» για να αποτρέψει (πιστεύει) κάποιους ψηφοφόρους να ψηφίσουν τον «ανατροπέα» ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πολύ γαρ…. του Μνημονίου….οδηγεί σε παραφροσύνη» κατέληξε ο κ. Τόλιος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή