EURO 2012: Ζήτησε μέτρα η UEFA για τα φαινόμενα ρατσισμού

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 18:15
UPD:08/08/2012 14:51

Μετά τις καταγγελίες των Ολλανδών παικτών και την επίθεση που δέχτηκε ο αμυντικός της Τσεχίας, Γκέμπρε Σελασιέ, ήρθε το νέο κρούσμα με τον Μάριο Μπαλοτέλι στη διάρκεια του ματς της Ιταλίας με την Ισπανία.

A- A A+

Τα κρούσματα στις πρώτες ημέρες του Euro 2012 διαδέχονται το ένα το άλλο UEFA. Μετά τις καταγγελίες των Ολλανδών παικτών και την επίθεση που δέχτηκε ο αμυντικός της Τσεχίας, Τεοντόρ Γκέμπρε Σελασιέ, ήρθε το νέο κρούσμα με τον Μάριο Μπαλοτέλι στη διάρκεια του ματς της Ιταλίας με την Ισπανία.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία με επιστολές της προς τους δημάρχους των πόλεων που φιλοξενούν αγώνες ζήτησε να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα στη συνέχεια.

Μεταξύ άλλων, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ζήτησε την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις ανοιχτές προπονήσεις των ομάδων και την άμεση απομάκρυνση οποιουδήποτε επιδεικνύει ρατσιστική συμπεριφορά. Παράλληλα θεωρεί ότι η κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος όποιου συλλαμβάνεται για ανάλογο παράπτωμα είναι επιβεβλημένη.

Ανάλογη επιστολή απεστάλη και στην υπουργό Αθλητισμού της Πολωνίας, Τζοάνα Μούχα, από τον οποίο η UEFA ζήτησε την πλήρη στήριξη της πολωνικής κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις