Σάντος: «Εχουμε ελπίδες για την πρώτη θέση»

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 19:29

Φερνάντο Σάντος: «Αυτή την στιγμή σίγουρα η Ρωσία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο αν παραδεχτούμε ότι έχει ήδη καπαρωμένη την μια θέση είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι ουσιαστικά το αυριανό ματς δεν θα κυλήσει καλά».

A- A A+

«Αυτή την στιγμή σίγουρα η Ρωσία έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, ωστόσο αν παραδεχτούμε ότι έχει ήδη καπαρωμένη την μια θέση είναι σαν να παραδεχόμαστε ότι ουσιαστικά το αυριανό ματς δεν θα κυλήσει καλά» τόνισε ο κ. Σάντος, απαντώντας στην ερώτηση αν η πρόκριση μπορεί να κριθεί στους τρεις βαθμούς. «Η πρώτη θέση δεν έχει χαθεί ακόμα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς και όχι να μπαίνουμε σε μαθηματικά σενάρια. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά. Πρέπει εμείς να κερδίσουμε και από εκεί πέρα θα δούμε τι θα γίνει».

Για να τεκμηριώσει την άποψή του, ο Φερνάντο Σάντος πρόσθεσε ότι «όταν οι Έλληνες αντιμετωπίζουν δυσκολίες βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το αυριανό παιχνίδι θα είναι αρκετά δυνατό και εύχομαι να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό».

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν παρέλειψε, πάντως, να προειδοποιήσει πως «το γεγονός ότι η Τσεχία έχασε από την Ρωσία δεν μου αλλάζει την άποψη. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολύ συμπαγής, με γρήγορους παίκτες».

Ο κ. Σάντος υπογράμμισε ότι στον αυριανό αγώνα δεν τον απασχολεί η παρουσία του Μπάρος, αφού «δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα παίξει», ενώ σημείωσε ότι «έχουμε κάνει μια πολύ καλή ανάλυση, έχουμε βρει όλα τα χαρακτηριστικά των παικτών της Τσεχίας και είμαστε καλά διαβασμένοι. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αύριο θα μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε τα ατού της».

Όσο για το αν θα διαφοροποιηθεί ο τρόπος παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας προϊδέασε για πιο επιθετικό παιχνίδι εκ μέρους της Ελλάδας: «Νομίζω ότι οι επιθετικές αρετές που έδειξε η ομάδα, είναι αυτό που είναι και το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Από την στιγμή που και οι ίδιοι οι παίκτες είδαν πως είναι ικανοί να κάνουν ταυτόχρονα και τα δυο πράγματα, να είναι καλοί και επιθετικά και αμυντικά δηλαδή, θα το κάνουν».

Για την ενδεκάδα, όπως ήταν φυσικό, δεν θέλησε να πει λέξη: «Έχω κάποιες ιδέες στο μυαλό μου, ωστόσο θα περιμένουμε και την τελευταία προπόνηση για να δούμε». Ολοκληρώνοντας την παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι το αξιόμαχο της εθνικής δεν εξαρτάται από την παρουσία ή την απουσία ενός ποδοσφαιριστή, με αφορμή την ερώτηση που του έγινε για τον Φωτάκη: «Κατά πρώτο λόγο θα πρέπει να δούμε αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και μετά την προπόνηση θα μπορούμε να ξέρουμε αν θα αποτελέσει μέρος των επιλογών. Ακόμα και αν δεν είναι έτοιμος, η Ελλάδα θα μπορέσει να φτιάξει μια 11άδα που θα δώσει τις απαντήσεις που θέλουμε όλοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις