Μπαν Κι Μουν: Nα σταματήσει η αιματοχυσία στη Συρία

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 06:00
UPD:06:18

Νέα έκκληση για άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.

A- A A+

Νέα έκκληση για άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας στη Συρία απηύθυνε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για την επικίνδυνη κλιμάκωση της βίας σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν μεγάλο κίνδυνο στις περιοχές που είναι στο επίκεντρο των μαχών.

Η βία στη Συρία επιδεινώνεται καθώς εντείνονται οι επιθέσεις των καθεστωτικών δυνάμεων κατά πολιτικών κέντρων ενώ και η αντιπολίτευση στρέφει όλο και περισσότερο τις συντονισμένες επιθέσεις της κατά κυβερνητικών δυνάμεων και υποδομών της Συρίας, δήλωσε ο Μπαν Κι Μουν.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζητησε επίσης να επιτραπεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των παρατηρητών του ΟΗΕ στην περιοχή Αλ Χάφα όπου υπάρχουν αναφορές για συσσωρευμένη στρατιωτική δράση των καθεστωτικών δυνάμεων και καταδίκασε την κλιμάκωση της ένοπλης βίας, ιδίως το βομβαρδισμό πολιτικών στόχων.

Πάνω από 100 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με αναφορές ακτιβιστών. Τα πιο πολλά θύματα είναι στην κεντρική επαρχία της Χομς, στην παράκτια επαρχία της Λατάκιας, καθώς και στην Ντερ αλ- Ζουρ στα ανατολικά της χώρας.

Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή ειδικά στις δύο επαρχίες της Χόμς και της Λατάκιας οι οποίες δέχονται διαδοχικούς βομβαρδισμούς τις τελευταίες ημέρες, με τους κατοίκους να ζητούν άμεση βοήθεια από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Οι παρατηρητές του ΟΗΕ αναφέρουν ότι πολλοί άμαχοι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, έχουν παγιδευτεί σε γειτονιά της επαρχίας Χομς και γίνεται προσπάθεια, μέσω διαπραγματεύσεων, ώστε να εκκενωθεί η περιοχή από τους αμάχους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή