MotoGP: Ανανέωσε με την Yamaha ο Λορένθο

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 11:16

A- A A+

Η αγωνιστική ομάδα ανακοίνωσε ότι επέκτεινε το συμβόλαιο της με τον Ισπανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή μέχρι το 2014.

Μετά την ξαφνική αποκάλυψη απόσυρσης του Κέισι Στόνερ από τον χώρο στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος ο Λορένθο είχε αυτομάτως αναδειχθεί σε αναβάτη-κλειδί για την επόμενη σεζόν. Ηδη, επίσημα χείλη της Honda είχαν αναφέρει ότι το όνομά του εξεταζόταν από το HRC για να αντικαταστήσει τον Στόνερ του χρόνου. Η Yamaha θέλησε να το προλάβει αυτό και να διατηρήσει στις τάξεις της, προχωρώντας έτσι σε επέκταση για δύο ακόμη χρόνια της συνεργασίας της μαζί του.

Μην ξεχνάμε ότι ο Ισπανός αναβάτης βρίσκεται στην ομάδα από το 2008 και με την πρώτη του κιόλας παρουσία κατάφερε να τερματίσει τέταρτος στο πρωτάθλημα. Την επόμενη χρονιά (2009) ήταν δεύτερος ενώ το 2010 στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Πέρυσι αποτέλεσε το μεγάλο αντίπαλο του Κέισι Στόνερ, αλλά τελικά αρκέστηκε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Φέτος ήδη, προηγείται στην γενική κατάταξη έχοντας μέχρι στιγμής τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, έχοντας διαφορά 20 βαθμών από τον δεύτερο Στόνερ.

H Υamaha είναι η μοναδική ομάδα με την οποία ο 25χρονος Ισπανός έκανε το ντεμπούτο του στη «μεγάλη» κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει 20 αγώνες και κατέκτησε τις αντίστοιχες πολ-ποζίσιον ενώ 49 φορές έχει βρεθεί στο βάθρο των νικητών.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η επιτυχία θα έρθει μέσα στα επόμενα χρόνια. «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα με την Yamaha για δύο επιπλέον χρόνια. Εκαναν πολύ σημαντικές προσπάθειες για να κρατήσουν στην ομάδα και για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στην Yamaha όσοι αναμείχθηκαν σε αυτό. Από το 2008 μου συμπεριφέρθηκαν ως μέλος της Yamaha και μου αρέσει να δουλεύω για αυτούς. Ανέκαθεν ήταν η πρώτη μου επιλογή να μείνω εδώ και είμαι ευχαριστημένος που οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν με τόσο θετικό αποτέλεσμα.

Τώρα πλέον μπορώ να αφοσιωθώ στο πρωτάθλημα και ανυπομονώ να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη της Yamaha, ξεκινώντας ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σίλβερστοουν. Ανυπομονώ να κερδίσουμε ακόμη πολλά πρωταθλήματα μαζί. Το όνειρό μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου στη Yamaha πλέον είναι πιο κοντά στο να γίνει πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός αναβάτης μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις