Φ. Κουβέλης: «Όχι» άλλα χαμένα κονδύλια στον αγροτικό τομέα

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:39

«Τελευταία ευκαιρία για να διορθωθούν μόνιμες στρεβλώσεις» χαρακτήρισε τη νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ο Φώτης Κουβέλης.

A- A A+

«Τελευταία ευκαιρία για να διορθωθούν μόνιμες στρεβλώσεις» χαρακτήρισε τη νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ο Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναπολέοντα Μαραβέγια.

«Όχι άλλα χαμένα κονδύλια, όχι άλλα λεφτά σε λάθος χέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, τονίζοντας την ανάγκη χάραξης μιας δυναμικής πορεία ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού στον αγροτικό τομέα στην Ελλάδα.

Φ. Κουβέλης: Όχι άλλα χαμένα αγροτικά κονδύλια, όχι άλλα λεφτά σε λάθος χέρια

Φ. Κουβέλης: Όχι άλλα χαμένα αγροτικά κονδύλια, όχι άλλα λεφτά σε λάθος χέρια

Ο κ. Κουβέλης έθεσε ως άμεση προτεραιότητα στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις τη διεκδίκηση αύξησης του κοινοτικού προϋπολογισμού για τη γεωργία, με την διασφάλιση ότι τα επιπλέον κονδύλια θα κατευθυνθούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και σύγχρονων μονάδων από νέους επιχειρηματίες στον πρωτογενή τομέα.

Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να υπάρχει διαφάνεια και λογοδοσία στην διαχείριση των κοινοτικών πόρων, αλλά και να διασφαλιστεί ότι οι επιδοτήσεις θα κατευθυνθούν στους ενεργούς αγρότες, αυτούς δηλαδή που πραγματικά παράγουν, με τα κριτήρια του μητρώου αγροτών.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η αντιμετώπιση του προβλήματος έλλειψης ρευστότητας και χρηματοδότησης του κύκλου παραγωγής και εμπορίας. Για τη ΔΗΜΑΡ, επισήμανε ο κ. Κουβέλης, κεντρικό ζήτημα είναι η στήριξη της Αγροτικής Τράπεζας, η συμμετοχή της στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης ώστε να μπορέσει, όπως είπε, να στηρίξει την αναγκαία παροχή ρευστότητας και πίστωσης στο σύστημα παραγωγής και εμπορίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή