EURO 2012: Επίσημη θέση της UEFA για τα ρατσιστικά συνθήματα

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 16:36

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ιταλός επιθετικός, Μάριο Μπαλοτέλι, έγινε στόχος ρατσιστικών συνθημάτων στη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Ισπανία στο Γκντανσκ (Γ΄ όμιλος).

A- A A+

Πρόκειται για τους αγώνες, Ισπανία-Ιταλία και Ρωσία-Τσεχία, για τους οποίους η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έκανε επίσημα γνωστό ότι διενεργούνται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρχαν τέτοια φαινόμενα.

«Ύστερα από τη νέα, ανεξάρτητη πληροφορία σήμερα, αναφορικά με τις δύο υποθέσεις καταγγελιών για ρατσιστικά συνθήματα στους αγώνες Ισπανία-Ιταλία και Ρωσία-Τσεχία, η UEFA διενεργεί περαιτέρω έρευνες» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της UEFA και διευκρινίζει πως «...δεν έχει κινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία σε αυτή τη χρονική στιγμή».

Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ιταλός επιθετικός, Μάριο Μπαλοτέλι, έγινε στόχος ρατσιστικών συνθημάτων στη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής με την Ισπανία στο Γκντανσκ (Γ΄ όμιλος), ενώ ο Τσέχος αμυντικός, Τέοντορ Γκέμπρε Σελασιέ, δήλωσε ότι είχε «παρατηρήσει» ρατσιστικά συνθήματα με αποδέκτη τον ίδιο στη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Παρασκευής με τη Ρωσία στο Βρότσλαβ (Α΄ όμιλος).

Οι ομοσπονδίες της Ιταλίας και της Τσεχίας δεν έχουν προς το παρόν, τουλάχιστον, προχωρήσει σε επίσημη διαμαρτυρία προς την UEFA για τα περιστατικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις