Ολυμπιακοί Αγώνες: Σημαιοφόρος της Ρωσίας η Μαρία Σαράποβα

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 18:53
UPD:12/07/2012 12:54

A- A A+

Η 25χρονη αθλήτρια διάγει, αναμφισβήτητα, την πιο ευχάριστη περίοδο στη ζωή της, καθώς σήμερα πληροφορήθηκε την απόφαση του προέδρου της ομοσπονδίας τένις, Σαμίλ Ταρπίστσεφ.

Το περασμένο Σάββατο η εντυπωσιακή Ρωσία κατάκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα της το φημισμένο γαλλικό γκραν σλαμ και μέσα σε λίγα 24ωρα της ανατέθηκε η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή.

«Απ' όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο Ρότζερ Φέντερερ επελέγη να μεταφέρει την ελβετική σημαία και ο Ράφα Ναδάλ θα είναι επικεφαλής της ισπανικής αποστολής στην Τελετή Εναρξης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ταρπίστσεφ.

Στη Ρωσία το να είναι κανείς σημαιοφόρος σε Ολυμπιακού Αγώνες θεωρείται μεγάλη τιμή. Μέχρι σήμερα δινόταν μόνο σε διάσημους αθλητές, κυρίως άνδρες, όπως ο παλαιστής της ελληνορωμαϊκής, Αλεξάντερ Καρέλιν, και ο κολυμβητής, Αλεξάντερ Ποπόφ.

Η Σαράποβα, που δεν είχε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ λόγω τραυματισμού δεν πήγε ούτε στο Πεκίνο, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

«Οι Ολυμπιακοί ήταν ένα όνειρό μου από τότε που ήμουν ένα μικρό κορίτσι» είχε δηλώσει μέσα στη χρονιά η Σαράποβα, η οποία γεννήθηκε στη Σιβηρία, ωστόσο πλέον κατοικεί στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις