Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σημαιοφόρος της Ελλάδας

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 20:12

A- A A+

Η πρόταση του Σπύρου Καπράλου έγινε αποδεκτή από την ολομέλεια της ΕΟΕ κι έτσι ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα είναι αυτός που θα κρατήσει την ελληνική σημαία κατά την είσοδο της ολυμπιακής ομάδας στον Τελετή Έναρξης των Αγώνων, στις 27 Ιουλίου.

Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε ο Ισίδωρος Κούβελος όπως επιλέξει εκείνος ως σημαιοφόρο στην τελετή λήξης των Αγώνων τον αθλητή ή την αθλήτρια με τη μεγαλύτερη επιτυχία στους Ολυμπιακούς.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2008», κατάκτησε δύο ασημένια Ολυμπιακά μετάλλια, το 2004 και το 2008. Για τη μεγάλη τιμή που του έγινε ο Θεσσαλονικιός αθλητής δήλωσε: «Είναι η δεύτερη φορά που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μου προσφέρει μία από τις μέγιστες τιμές της ζωής μου και θέλω να την ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου. Νιώθω ότι δικαιώνονται τα όνειρα και οι προσπάθειες μου στον αθλητισμό. Είχα πει και παλιότερα ότι τα μετάλλια τα κερδίζεις, αλλά παρόμοιες τιμές σου προσφέρουν την αναγνώριση που επιζητά ο κάθε αθλητής και είναι κάτι που δεν ανταλλάσσεται. Η στιγμή του 2008, όταν ήμουν πρώτος Λαμπαδηδρόμος, αλλά και αυτή που θα ζήσω στο Λονδίνο, είναι οι δύο πιο ευτυχισμένες στιγμές της αθλητικής μου καριέρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις