EURO 2012: Αποκλεισμός προ των πυλών για την Ελλάδα

Αυτή την φορά η «γαλανόλευκη» πλήρωσε το κακό της ξεκίνημα
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 20:56
UPD:21:16

A- A A+

Η «γαλανόλευκη» για δεύτερο συνεχόμενο ματς μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι. Με την Πολωνία δεν το «πλήρωσε», αλλά στο ματς εκείνο είχε να καλύψει τη διαφορά ενός γκολ, ενώ σήμερα βρέθηκε πίσω με 2, στο 3΄ και στο 6΄ από τα τέρματα των Γίρατσεκ και Πίλαρ.

Η προσπάθεια των διεθνών στο δεύτερο μέρος ήταν συγκινητική, αλλά παρά το γκολ του Φάνη Γκέκα στο 53΄ με το οποίο έγινε το 2-1 και τις μικροευκαιρίες στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και γνώρισε την πρώτη ήττα στο τουρνουά.

Πλέον, ο αποκλεισμός από την πρώτη κιόλας φάση της διοργάνωσης, όπως έγινε και το 2008 στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας, είναι περισσότερο ορατός από ποτέ. Για...να έρθουν τα πάνω κάτω χρειάζεται αφενός νίκη επί της Ρωσίας το ερχόμενο Σάββατο, ωστόσο, πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα που ακολουθεί για τον Α΄ όμιλο, ανάμεσα στους Ρώσους και την Πολωνία.

Η εθνική μας ομάδα δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και στα πρώτα 6 λεπτά του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Η κάθετη μπαλιά του Χούμπσμαν στο 3΄ βρήκε τον Γίρατσεκ, ο Χολέμπας «έχασε» τον παίκτη της Βόλφσμπουργκ κι αυτός με ψύχραιμο σουτ νίκησε τον Χαλκιά (0-1).

Σα να μην έφτανε αυτό, μετά από τρία λεπτά, πάλι από την αριστερή πτέρυγα της «γαλανόλευκης» ο Γκέμπρε Σελασιέ μπήκε στην περιοχή γύρισε τη μπάλα κι ο Πίλαρ σε άδεια εστία «έγραψε» το 0-2.

Στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου οι Τσέχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Η ελληνική ομάδα προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να βρει το κεφάλι του Σαμαρά, τακτική που δεν απέδωσε, ωστόσο, λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με την κεφαλιά του Φωτάκη μετά τη σέντρα του Τοροσίδη. Γκολ που δεν μέτρησε, καθώς ο μέσος του ΠΑΟΚ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Φερνάντο Σάντος έριξε στο ματς τον Φάνη Γκέκα, αντί του Γιώργου Φωτάκη. Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά και πίεσε την άμυνα των Τσέχων, πίεση που απέδωσε πολύ γρήγορα, έστω και με τη βοήθεια του Πετρ Τσεχ.

Στο 53΄ ο γκολκίπερ της Τσέλσι έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας κι έδωσε την ευκαιρία στον Γκέκα να τη στείλει στην άδεια εστία (1-2). Οι διεθνείς τα έδωσαν όλα στη συνέχεια, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, αλλά καθαρές φάσεις δεν έκαναν. Η είσοδος του Μήτρογλου αποδιοργάνωσε κάπως την ομάδα και οι Τσέχοι, παρά το γεγονός ότι δεν φάνηκαν καθόλου στο δεύτερο μέρος (η έξοδος του Ροζίτσκι έκοψε στη μέση το συγκρότημα του Μπίλεκ), έφτασαν σχετικά εύκολα στη νίκη, με την οποία μπήκαν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις