EURO 2012: «Πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα»

Συμφώνησαν Σάντος και διεθνείς
Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 21:41

A- A A+

«Δεν υπήρχαμε στο πρώτο 10λεπτο». Από την φράση του Φερνάντο Σάντος γίνεται αντιληπτό πόσο δυσαρεστημένος με την εμφάνιση της ομάδας στο ξεκίνημα του ματς ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός. Συνολικά η εικόνα της ομάδας προβλημάτισε τον Πορτογάλο: «Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές το κάναμε με την καρδιά και όχι με το μυαλό. Όσο υπάρχει φως στον ορίζοντα εμείς θα το κυνηγάμε. Υπάρχει ακόμη ένα ματς»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συμπλήρωσε: «Θέλαμε μέσα στην περιοχή τον Μήτρογλου και τραβήξαμε πιο πλάγια τον Γκέκα. Δεν μας βγήκε αυτό, καθώς δεν το εκμεταλλευτήκαμε όπως θα θέλαμε, αφού η μπάλα πολλές φορές πήγαινε απευθείας από την άμυνα στην επίθεση. Στο ημίχρονο προσπάθησα να απελευθερώσω τους παίκτες, γιατί όλα όσα έχουν συμβεί ήταν ένα μεγάλο βάρος».

Η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των διεθνών. «Δεν ξέρω τι παθαίνουμε. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, μάλλον πρέπει να δεχόμαστε γκολ για να αντιδρούμε», τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης και πρόσθεσε: «Με την Πολωνία δεν ξεκινήσαμε καλά. Το είπαμε ότι δεν έπρεπε με την Τσεχία να επαναλάβουμε το κακό ξεκίνημα, διότι γνωρίζαμε ότι οι Τσέχοι θα έμπαιναν με πάθος στον αγώνα. Τι να πω, αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Είμαστε πολύ καλή ομάδα, δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε».

Κάπως πιο αισιόδοξος παρουσιάστηκε στη μικτή ζώνη ο Γιώργος Σαμαράς, ο οποίος είπε στον πρόλογό του: «Χάσαμε, αλλά δεν ήρθε και η καταστροφή» και συνέχισε ο άσσος της Σέλτικ: «Εμείς θα πάμε στο τελευταίο ματς για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες θα μας έχουν μείνει. Θέλαμε να πάρουμε σήμερα τη νίκη, αλλά πληρώσαμε το κακό ξεκίνημα. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε και καταβάλαμε όλες μας τις δυνάμεις. Συνεχίζουμε.»

Το κακό ξεκίνημα ήταν καθοριστικό σύμφωνα με τον Φάνη Γκέκα. Ο σκόρερ του γκολ της Ελλάδας τόνισε μεταξύ άλλων: «Παρουσιαστήκαμε αδιάβαστοι και αιφνιδιαστήκαμε. Μετά το 2-0 ήμασταν σε δύσκολη θέση, καταφέραμε να μειώσουμε νωρίς στο β΄ μέρος, αλλά δεν φτάσαμε στην ισοφάριση. Δεν θα το βάλουμε κάτω, συνεχίζουμε διότι όλα είναι πιθανά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις