Ευ. Βενιζέλος: Πολύ μεγάλες δυσκολίες στην εκπαίδευση

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 17:09

«Υπό συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και στην εκπαίδευση», παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

A- A A+

«Υπό συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης, υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες και στην εκπαίδευση», παραδέχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

«Δεν αμείβεται ο Έλληνας εκπαιδευτικός στο επίπεδο που θα έπρεπε να αμείβεται. Δεν υπάρχουν λειτουργικές δαπάνες, που πολλές φορές είναι ζωτικές για τα σχολεία μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμη ότι επανέλαβε «και στην ΟΛΜΕ και στη ΔΟΕ ότι ζήτημα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, άρα και εκπαιδευτικών λειτουργών, δεν τίθεται, ουδέποτε έχει τεθεί. Και ότι οι στόχοι που υπάρχουν, σε σχέση με τη μείωση του προσωπικού του Δημοσίου, μπορούν άνετα να καλυφθούν μέσα από τις συνταξιοδοτήσεις και τον κανόνα 1 προς 5».

«Όλα τα άλλα θεσμικά θέματα μπορούν να αντιμετωπισθούν υπό το πρίσμα της ιδιαιτερότητας που έχει η εκπαιδευτική διαδικασία», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ

Είπε επίσης ότι «αυτή ήταν και η αρχική πρόβλεψη της νομοθεσίας για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, γιατί αυτό ισχύει μόνον επικουρικά στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία δεν είναι μία δομημένη διοικητική λειτουργία, αλλά μία οριζόντια ανθρώπινη σχέση μεταξύ διδάσκοντος και διδασκομένου».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή