Εστία νέας αντιπαράθεσης τηλεοπτικές δηλώσεις του Δ. Στρατούλη

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 19:28
UPD:21:32

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αυτή τη φορά με αφορμή αναφορά του Αντώνη Σαμαρά σε σημερινές δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέες κάλπες.

A- A A+

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε στην κεντρική πολιτική σκηνή, αυτή τη φορά με αφορμή αναφορά του Αντώνη Σαμαρά σε σημερινές δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για το ενδεχόμενο προσφυγής σε νέες κάλπες.

«Μου έλεγαν ότι ο φίλος μου ο κος Στρατούλης, τον οποίο δεν γνωρίζω, τον αναφέρω συνέχεια, βγήκε και είπε ότι μπορεί να έχουμε και τρίτες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε.

Δ. Στρατούλης: Αρχιερέας της ψευτιάς ο Αντώνης Σαμαράς

Εντονη ήταν η αντίδραση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που σημείωσε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται σε αρχιερέα της ψευτιάς και της διαστρέβλωσης».

«Ψεύδεται ασύστολα και σκόπιμα, γιατί, αν του δείξουν το βίντεο της εκπομπής θα διαπιστώσει ότι λέω το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή "δεν πρέπει και δεν θα γίνουν τρίτες εκλογές, γιατί θα προκύψει σίγουρα κυβέρνηση στις 17/6, ανάλογα με το ποιο κόμμα θα έρθει πρώτο. Αν έρθει πρώτη η ΝΔ θα γίνει με αυτή ως κορμό φιλομνημονιακή κυβέρνηση, που θα συνεχίσει να εφαρμόζει τα μνημόνια ολοκληρώνοντας την οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή του λαού και της χώρας μας. Εάν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σχηματιστεί αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση με κορμό τον ίδιο, η οποία θα ακυρώσει τα μνημόνια και θα τα αντικαταστήσει με ένα σχέδιο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας"», υποστηρίζει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Στρατούλης.

«Επομένως», συνεχίζει, «ο πρόεδρος της ΝΔ αναδεικνύεται εκτός των άλλων σε αρχιερέα της ψευτιάς και της διαστρέβλωσης. Αυτό το κάνει συνειδητά δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή της χώρας για να κρύψει απ’ τον ελληνικό λαό αφενός ότι το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι το δεύτερο μνημόνιο που ο ίδιος ψήφισε και δεσμεύτηκε προσωπικά με επιστολή του στην τρόικα να συνεχίσει μετεκλογικά την εφαρμογή του και αφετέρου ότι στο πολιτικό προσωπικό της ΝΔ ανήκουν “στενοί φίλοι και φίλες” του κ. Χριστοφοράκου της SIEMENS και γενικά πρωτεργάτες της διαπλοκής».

Καταλήγοντας, ο κ. Στρατούλης επισημαίνει ότι «το ψέμα, όπως λέει ο λαός μας, έχει πάντα κοντά πόδια και την Κυριακή η ΝΔ θα πάρει την απάντηση που της ταιριάζει από τον ελληνικό λαό».

Γ. Μιχελάκης: Ντροπή να μιλά για ψευτιές την ώρα που ψεύδεται

Αμεση ήταν η απάντηση της ΝΔ, δια στόματος του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα σχετικό τηλεοπτικό απόσπασμα http://www.youtube.com/watch?v=p3UmUhOd83M και σημείωσε: «Είναι ντροπή για τον κ. Στρατούλη να μιλά για "ψευτιές" και "διαστρέβλωση", την ώρα που ψεύδεται και διαστρεβλώνει. Είπε ευθέως ότι αν ο κ. Κουβέλης δεν στηρίξει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «η χώρα πάει σε εκλογές».

«Αν νομίζει ότι μπορεί και να εκβιάζει, απειλώντας με νέες εκλογές και ταυτόχρονα, να αρνείται και να βρίζει, κάτι δεν πάει καλά. Και να το κοιτάξει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Και επειδή τα ντοκουμέντα υπάρχουν», πρόσθεσε, «του θυμίζουμε ό,τι είπε κατά λέξη» και παρέθεσε τη σχετική δήλωσή του: «Ο Κουβέλης είπε ότι σε κάθε περίπτωση θα συμβάλλει να έχει κυβέρνηση η χώρα. Αν δεν βοηθήσει, εφόσον είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, να σχηματιστεί κυβέρνηση Αριστεράς, η χώρα πάει σε εκλογές».

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη. «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Ο κ. Μιχελάκης απολογούμενος προφανώς δημόσια στον κ. Σαμαρά, στον οποίο έδωσε για πολιτική αξιοποίηση διαστρεβλωμένες δηλώσεις μου και έτσι τον εξέθεσε, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο κάνοντας νέα χειρότερη διαστρέβλωση» σχολίασε ο κ. Στρατούλης. Κατηγορώντας τον για ψευδολογία και λασπολογία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τον κ. Μιχελάκη να δει «ο ίδιος το βίντεο της εκπομπής, να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψεύδη του και να πάψει να λειτουργεί ως κοινός πολιτικάντης της δεκαετίας του 50».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή