Euro 2012: «Αν το πιστέψουμε θα νικήσουμε» πιστεύει ο Φ. Σάντος

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 19:52

A- A A+

Ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μίλησε στα ΜΜΕ στο προπονητικό κέντρο του Λεγκιονόβο, επισημαίνοντας ότι δεν ανέμενε τόσο κακή εκκίνηση στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν, ενώ προανήγγειλε αλλαγές ενόψει του αγώνα με τη Ρωσία. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σάντος ρωτήθηκε και απάντησε για:

Την αγωνιστική νωθρότητα της εθνικής στο ξεκίνημα των αγώνων: «Είναι κάτι αρκετά παράδοξο για μας. Δεν είχε συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια, είναι ανεξήγητο. Είναι κάτι μη φυσιολογικό, γιατί η προετοιμασία για τα δύο ματς ήταν σωστή και οι παίκτες είχαν τα κατάλληλα κίνητρα, ήθελαν να παίξουν καλά και να κερδίσουν, αλλά δεν φάνηκε αυτό».

Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

Την εμπιστοσύνη του στην εθνική ομάδα: «Μετά το παιχνίδι με τη Λετονία είχα εκφράσει την πίστη μου στην ομάδα και δικαιώθηκα. Οι δυνατές ομάδες και οι δυνατοί ποδοσφαιριστές δείχνουν χαρακτήρα και πιστεύω πως η δική μου ομάδα και οι παίκτες μου έχουν χαρακτήρα. Πρέπει να βελτιώσουμε την ταχύτητα της σκέψης μας, όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, και, όταν δεν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, να είμαστε πιο πιεστικοί».

Την κριτική που του ασκείται για τις επιλογές του: «Πάντα μετά το παιχνίδι όλες οι επιλογές είναι συζητήσιμες και μπορούμε να λέμε ότι δεν έπαιξε ο ένας ή ο άλλος. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αλλά είναι φυσιολογικό. Ακόμη και οι προπονητές σκέφτονται τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει διαφορετικά. Το χθεσινό παράδειγμα είναι ξεκάθαρο. Είδαμε μία ομάδα να παίζει πολύ καλά με την Πολωνία στο δεύτερο ημίχρονο, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Θεώρησα πως με την προσθήκη του Φωτάκη τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Ήταν μια αρκετά λογική σκέψη».

Την αντικατάσταση του Χαλκιά: «Ο ίδιος ζήτησε να γίνει αλλαγή. Είπε ότι ένιωσε έναν πόνο και, από τη στιγμή που ζήτησε να αντικατασταθεί, δεν μπορούσαμε παρά να τον κάνουμε αλλαγή».

Την επιλογή του Φωτάκη στο χθεσινό αγώνα: «Ο Φωτάκης ποτέ δεν είχε θλάση. Δέχτηκε ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο σε μία κόντρα που είχε στην προπόνηση. Αν είχε θλάση σε εκείνο το σημείο, θα έμενε 2-3 μήνες εκτός. Ήταν απόλυτα έτοιμος για να αγωνιστεί».

Το ενδεχόμενο αλλαγών στην ενδεκάδα: «Κάποιες αλλαγές θα γίνουν, κυρίως με γνώμονα να φρεσκαριστεί η ομάδα, ώστε να εμφανίσει τα στοιχεία που θέλουμε, την ταχύτητα σκέψης και την πίεση. Σε σχέση με τις ανάγκες του παιχνιδιού θα κάνω κάποιες κινήσεις».

Τον προσεχή αγώνα με τη Ρωσία: «Είναι ξεκάθαρα ένας τελικός για μας, αλλά και για τη Ρωσία. Απλώς εμείς θέλουμε μόνο ένα αποτέλεσμα, τη νίκη, ενώ οι αντίπαλοι παίζουν για δύο αποτελέσματα. Η Ρωσία δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ τον τρόπο παιχνιδιού της, γιατί έχει συνηθίσει να παίζει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε τις δυσκολίες και να επικεντρωθούμε στον πολύ σημαντικό αγώνα με τη Ρωσία. Να δείξουμε το πάθος μας και τα έμφυτα χαρακτηριστικά μας. Πιστεύω πως μπορούμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Ας το πιστέψουμε όλοι και είμαι σίγουρος πως όλοι μαζί θα κερδίσουμε και θα περάσουμε».

Τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Υπάρχει ένα πρόβλημα που αφορά την ταχύτητα αντίδρασης και την ταχύτητα σκέψης, που έρχεται από πολύ μακριά. Είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε και αφορά τις βάσεις του ποδοσφαιριστή. Το μαθαίνει όταν είναι νέος. Θα πρέπει να παίζουμε με τα χαρακτηριστικά που έχουμε σαν ομάδα και σαν παίκτες. Γι΄ αυτό πρέπει να παίζουμε με τις γραμμές όσο πιο κοντά γίνεται, προκειμένου να κρύβουμε αυτά τα προβλήματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις