Τεχεράνη: Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες με την ομάδα 5+1

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 19:58

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί ο Σαλεχί (δεξιά) στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ στην Τεχεράνη εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις διεθνείς δυνάμεις είναι στο σωστό δρόμο.

A- A A+

Πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ιράν και τις διεθνείς δυνάμεις είναι στο σωστό δρόμο εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αλί Ακμπάρ Σαλεχί και εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμά τους.

«Πρόκειται για ένα περίπλοκο ζήτημα και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο», είπε ο Σαλεχί στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με το Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ στην Τεχεράνη.

«Μερικές φορές η διαδικασία επιβραδύνεται και ορισμένες φορές επιταχύνεται, αλλά συνολικά είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Λαβρόφ εκτίμησε ότι το Ιράν θέλει να «εξευρεθούν λύσεις» στην κρίση σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συναντήθηκε εξάλλου και με τον Ιρανό διαπραγματευτή Σαΐντ Τζαλιλί. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ομάδα 5+1 και το Ιράν επαναλαμβάνονται την ερχόμενη εβδομάδα στην Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή