Euro 2012: «Φιλί της ζωής» για Πορτογαλία, 3-2 τη Δανία

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012 20:52
UPD:21:10

A- A A+

Η ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο παραλίγο να «αυτοκτονήσει», αφού αν και προηγήθηκε με 2-0 (24΄ Πέπε, 36΄ Ποστίγκα) ισοφαρίστηκε από τον Μπέντνερ (41΄, 80΄). Τελικά, το τρίποντο στους Ίβηρες έδωσε ο Βαρέλα, σκοράροντας το νικητήριο γκολ στο 87΄.

Η Πορτογαλία, που είχε χάσει στον πρώτο αγώνα από τη Γερμανία, θα κινδύνευε με πρόωρο αποκλεισμό αν έμενε το 2-2 απέναντι στη Δανία, που προερχόταν από νίκη επί της Ολλανδίας.

Ως εκ τούτου η ομάδα του Πάουλο Μπέντο είχε "εκρηκτική" εκκίνηση στον αγώνα και θα μπορούσε να τον έχει τελειώσει πολύ πιο εύκολα, αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχανε δύο μοναδικά τετ α τετ.

Στο 24΄, από κόρνερ του Μουτίνιο ο Πέπε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 36΄ ο Ελντερ Ποστίγκα έκανε το 2-0, από πάσα του Νάνι. Οι σκανδιναβοί, ωστόσο, κατόρθωσαν να ξαναμπούν στο ματς πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, με κεφαλιά του Μπέντνερ στο 41΄.

Στο 50΄ ο Ρονάλντο μόνος προ του Άντερσεν νικήθηκε από το Δανό τερματοφύλακα, ενώ στο 78΄, που ο Νάνι τον έβγαλε πάλι απέναντι στον αντίπαλο γκολκίπερ, αυτός πλάσαρε άστοχα σαν πρωτάρης.

Οι Πορτογάλοι φάνηκε προς στιγμή ότι θα πληρώνουν την επιπολαιότητά τους, καθώς στο 80ο λεπτό ο Γιάκομπσεν σέντραρε, ο Πέπε δεν μπόρεσε να φτάσει στη μπάλα και ο Μπέντνερ με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 2-2.

Κι ενώ όλα έδειχναν χαμένα για την Πορτογαλία, ένα "ξερό" δεξί σουτ του Βαρέλα στο 87΄ ξετίναξε τα αντίπαλα δίχτυα και έβαλε «φωτιά» στον όμιλο, αφού αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν τρεις ομάδες (Γερμανία, Δανία, Πορτογαλία), με τα «πάντσερ» να αντιμετωπίζουν αργότερα την Ολλανδία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις