Πέντε τραυματίες από τις επιδρομές συμμαχικών αεροσκαφών στο Βόρειο Ιράκ

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2002 07:50
A- A A+

Πέντε Ιρακινοί τραυματίσθηκαν κατά τον χθεσινό βομβαρδισμό «πολιτικών εγκαταστάσεων» από συμμαχικά μαχητικά αεροσκάφη, στο Βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το επίσημο πρκατορείο ειδήσεων του Ιράκ ΙΝΑ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νάτζι Σάμπρι απέστειλε μήνυμα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, χαρακτηρίζοντας ως «τρομοκρατική πράξη» τις καθημερινές πτήσεις των αμερικανικών και βρετανικών μαχητικών πάνω απο τις ζώνες απαγόρευσης πτήσεων στο Βόρειο και Νότιο Ιράκ και ζήτησε την άμεση δράση της διεθνούς κοινότητας για να τερματισθεί η εντεινόμενη «επιθετικότητα» στις ζώνες απαγόρευσης.

«Αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από βάσεις στην Τουρκία, διέπραξαν χθες άλλο ένα έγκλημα πολέμου, όταν επέδραμαν κατά πολιτικών εγκαταστάσεων στην επαρχία Νινέβα, στο Βόρειο Ιράκ, τραυματίζοντας πέντε πολίτες», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας στο ΙΝΑ.

Το Ιράκ υποστηρίζει πως τα συμμαχικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 38 εξόδους από βάσεις στην Τουρκία και στο Κουβέϊτ κατά των βορείων και νοτίων περιοχών της χώρας. «Οι πυραυλικές μονάδες μας και οι αντιαεροπορικές πυροβολαρχίες μας αναχαίτισαν τα εχθρικά αεροσκάφη και τα εξανάγκασαν να επιστρέψουν στις βάσεις τους στην Τουρκία και στο Κουβέϊτ», τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Οι πτήσεις των συμμαχικών αεροσκαφών πάνω από το Βόρειο και το Νότιο Ιράκ πλήθυναν τις περασμένες ημέρες έπειτα από τις προχθεσινές αιτιάσεις της Βαγδάτης ότι κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πάνω από το Βόρειο Ιράκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή