Τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία της επιστολής στήριξης της Ελλάδας από 22 επιφανείς επιστήμονες (20 εξ αυτών νομπελίστες) με τίτλο «Support for Greece» εκφράζει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος προς τον εκδότη του επιστημονικού περιοδικού «Science» Bruce Albert. Παράλληλα, εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή του στους επιστήμονες που εμπνεύστηκαν και υπέγραψαν την επιστολή αυτή με την οποία αποτίουν φόρο τιμής στη συμβολή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και επισημαίνουν την ανάγκη να υποστηριχθούν οι θεσμοί και το ανθρώπινο δυναμικό στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα που διαθέτει η Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα.
Ο πρωθυπουργός αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ενστερνιζόμαστε τις προτάσεις για αξιοποίηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την προώθηση καινοτόμων ελληνικών προγραμμάτων και την ενίσχυση της συνεργασίας των μεγάλων ευρωπαϊκών κέντρων έρευνας και τεχνολογίας με ελληνικές ομάδες αριστείας. Ως εκ τούτου, έχουμε την πρόθεση να υποβάλλουμε σχετική πρόταση στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ».
«Στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, οι έλληνες δοκιμάζονται καθημερινά καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τη μείωση του βιοτικού τους επιπέδου και την αύξηση της ανεργίας. Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα προτάσεις όπως αυτές που παρουσιάζονται από τους νομπελίστες επιστήμονες εμπεριέχουν ακριβώς την ποιότητα που απαιτείται για τη δημιουργία προοπτικής για το μέλλον ελλήνων επιστημόνων και σπουδαστών που αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη ανεργία», σημειώνει ο Πρωθυπουργός.
Τέλος, διαβεβαιώνει ότι θα προωθηθούν οι προτάσεις που παρουσιάζονται στην επιστολή «Support for Greece” και προσδοκά την υλοποίησή τους προκειμένου να αναπτυχθεί η έρευνα και η τεχνολογία στην Ελλάδα με αυτές τις συνεργασίες.
Στη επιστολή των επιστημόνων, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζεται η ύπαρξη ενός ισχυρού ανθρώπινου επιστημονικού δυναμικού στην χώρα μας και τονίζεται ότι με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων και με τη βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας, η χώρα θα είναι σε θέση σταδιακά να γίνει πιο ανταγωνιστική.