ΟΑΕΔ: Οι δράσεις του Οργανισμού συγκράτησαν την ανεργία

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 20:10
UPD:20:29

A- A A+

Με τα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έχει επιτευχθεί ανάσχεση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας τουλάχιστον κατά 5%, εκτιμά ο Οργανισμός.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα περισσότερα από ένα εκατ. άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι, έχουν ενταχθεί σε 59 επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συνολικού προϋπολογισμού 3,6 δισ. ευρώ.

Εντός του επόμενου διαστήματος έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση 35.000 ανέργων για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία σε ΟΤΑ, συνδέσμους και νομικά τους πρόσωπα δημοσίου δικαίου, βάσει Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στα μέτρα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ στο πεδίο της κοινωνικής προστασίας των ανέργων και των εργαζομένων - επιδόματα ανεργίας, προγράμματα πλησίον της σύνταξης, κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των μακροχρόνια ανέργων, παροχές οικογένειας και μητρότητας - εντάσσονται περίπου 1,2 εκατ. άτομα, ενώ οι δράσεις αυτές εκτιμάται ότι θα κοστίσουν το τρέχον έτος 2 δισ. ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή