ΝΔ: Σε αδιέξοδο ο Νίκολα Γκρούεφσκι

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 20:37
A- A A+

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι και το καθεστώς του βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Επεσήμανε ότι η ιστορική πραγματικότητα γύρω από τη Μακεδονία είναι μια και είναι καταγεγραμμένη από όλους τους ιστορικούς του κόσμου, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. κ. Γκρούεφσκι δεν μπορεί να την αλλοιώσει.

«Αργά ή γρήγορα ο κ. Γκρούεφσκι θα αντιληφθεί ότι το συμφέρον του λαού του είναι να επιδείξουν τα Σκόπια διάθεση συνεννόησης και συνδιαλλαγής με την Ελλάδα και να εγκαταλείψουν τις αδιάλλακτες θέσεις τους, προκειμένου να υπάρξει μια σωστή λύση στο θέμα του ονόματος, που θα αποκαταστήσει συνθήκες σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας των δύο λαών στην περιοχή», πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκτόξευσε νέες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πρέπει να κατανοήσει ότι σε αυτό το κράτος ζουν Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα και ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να αλλάξουν με οποιονδήποτε εκβιασμό. Απλά θα πρέπει να βγάλουν από το μυαλό τους ότι μπορούν να αλλάξουν την ταυτότητα του μακεδονικού λαού» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2193863 .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή