EURO 2012: Βήμα για τους «8» η Κροατία

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 20:51
UPD:21:04

Ο Μάριο Μάντζουκιτς πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε.

A- A A+

Οι Ιταλοί ήταν κυρίαρχοι στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν με το απευθείας φάουλ του Αντρέα Πίρλο στο 39΄, ενώ είχαν άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλο τέρμα. Ο Μπαλοτέλι, όμως, ήταν άστοχος στο ξεκίνημα του ματς, ενώ πριν το γκολ του μέσου της Γιουβέντους, ο Μαρκίζιο, νικήθηκε δύο φορές από τον Πλετίκοσα μέσα στην περιοχή.

Δεν το έβαλαν κάτω οι Κροάτες στο δεύτερο μέρος. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί εκμεταλλεύτηκαν το μοναδικό λάθος της ιταλικής άμυνας και στο 72΄ με τον πρώτο τους σκόρερ στο τουρνουά (3 γκολ), Μάριο Μάντζουκιτς, έφτασαν στην ισοφάριση στο 72΄.

Οι Κροάτες έφτασαν τους 4 βαθμούς, μετά από 2 αγώνες κι έχουν, πλέον, την κατάσταση στα χέρια της. Την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης παίζουν με πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, Ισπανία και τους αρκεί η ισοπαλία για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους «8» του τουρνουά.

Οι Ιταλοί έμειναν στους 2 βαθμούς (ισοπαλία και στην πρεμιέρα με την Ισπανία) και για συνεχίσουν στη διοργάνωση πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσουν τους Ιρλανδούς και παράλληλα η Κροατία να χάσει από τους «φούριας ρόχας». Σενάριο, που δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί, ωστόσο, οι Κροάτες δείχνουν πως είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους στο Euro.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις