Παναθηναϊκός: Περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από την UEFA

Οι «πράσινοι» θα υποβληθούν σε νέο έλεγχο στις 30/06
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 13:12

A- A A+

Θετικό ήταν το πρώτο βήμα συμμετοχής του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου. Από πληροφορίες που διέρρευσαν, η αρμόδια επιτροπή του Financial Fair Play της UEFA, κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα κι εξέτασε τον φάκελο των «πρασίνων», μετά την χθεσινή της συνεδρίαση φέρεται να χορήγησε προσωρινή άδεια συμμετοχής στο «τριφύλλι» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η υπόθεση θα κλείσει οριστικά στις 30 Ιουνίου, οπότε η η αθηναϊκή ΠΑΕ θα υποβληθεί σε νέο έλεγχο.

Τα…βάσανα δεν τελείωσαν για τους «πράσινους», αλλά βαίνουν σε καλό δρόμο. Η συγκεκριμένη επιτροπή αναγνώρισε την προσπάθεια που κατέβαλλε η νέα διοίκηση του συλλόγου καταβάλλοντας, έστω κι εκπρόθεσμα, τα χρήματα που οφείλονταν σε παίκτες και τρίτους έως και τον Δεκέμβριο του 2011. Ο σύλλογος θα παραμείνει υπό τη συνεχή επιτήρηση της UEFA και θα ελεγχθεί εκ νέου στις 30 του μήνα, οπότε και θα παρθεί η οριστική απόφαση της επιτροπής για το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Μέχρι τότε και στο διάστημα που μένει, η διοίκηση θα πρέπει να φανεί απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει έως και την καταληκτική ημερομηνία που προαναφέρθηκε, διαφορετικά η άδεια που χορηγήθηκε θα ακυρωθεί και ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας περιόδου.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Αμέσως ο ιδρυτής του Σωματείου, Γιάννης Αλαφούζος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Πρώτο μέλημα είναι η επιβίωση! Είμαστε ακόμα στην εντατική. Κάνουμε μια νέα προσπάθεια για να δημιουργηθεί ξανά δυνατός, κυρίαρχος Παναθηναϊκός!»

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις