MotoGP: Ταχύτερη η Ducati στη Βρετανία

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 13:32

A- A A+

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει ο αγώνας στην πίστα του Σίλβερστοουν ξεκίνησαν οι εκπλήξεις! Ο Βαλεντίνο Ρόσι έφερε μετά από πάρα πολύ καιρό την Ducati στην πρώτη θέση της κατάταξης καθώς σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές που διεξήχθησαν στην Βρετανική πίστα.

Φαίνεται ότι οι δοκιμές της Ιταλικής ομάδας τις προηγούμενες ημέρες απέδωσαν καρπούς. Στην επίδοση ωστόσο του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή συνέβαλε και η βροχή που έπιασε κατά την διάρκεια των δοκιμών. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η GP12 τα πηγαίνει καλά σε τέτοιες καιρικές συνθήκες. Αυτό φάνηκε και από την δεύτερη θέση του Νίκι Χέιντεν, ο οποίος ήταν 0,077 δευτ. πίσω του.

Πίσω από τις δύο Ducati που κυριάρχησαν ολοκληρωτικά, τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με την «δορυφορική» ομάδα της Yamaha. Ο Κέισι Στόνερ θα έλεγε κανείς ότι «ξύπνησε» προς το τέλος της διαδικασίας, ανεβάζοντας ρυθμό, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν μία τέταρτη θέση.

Ο Καλ Κρούτσλοου με την δεύτερη μοτοσικλέτα της Monster Yamaha Tech 3 σίγουρα θα περίμενε κάτι καλύτερο από τον πέμπτο χρόνο καθώς τρέχει εντός έδρας και σε μία πίστα που γνωρίζει αρκετά καλά.

Για μία ακόμη φορά σε ελεύθερες δοκιμές ο Στέφαν Μπραντλ αποδεικνύει το ταλέντο του αφού έφερε την Honda της LCR στην έκτη θέση, κρατώντας πίσω του τον Ντάνι Πεντρόζα και τον Χόρχε Λορένθο, ο οποίος αν και προσπάθησε αρκετά κατά την διάρκεια των δοκιμών, δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ο Αλβάρο Μπαουτίστα ήταν ένατος στο βρεγμένο Σίλβερστοουν και είχε μία πτώση περίπου δέκα λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών. Ο Χέκτορ Μπαρμπερά με την «δορυφορική» ομάδα της Ducati ήταν εκείνος που ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα. Κι εδώ ο Μπεν Σπις έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό όντας 11ος, έχοντας μάλιστα κι αυτός μία πτώση λίγο πριν τον Μπαουτίστα. Ο Τεξανός μεταφέρθηκε στην κλινική της πίστας για να ελεγχθεί ο καρπός του. Ο Ράντι ντε Πουνιέ έφερε στην δωδέκατη θέση της γενικής την πρώτη CRT, όντας ο ταχύτερος της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ο Κάρελ Αμπραχαμ που είχε υποστεί τις προηγούμενες ημέρες στις δοκιμές των ομάδων διπλό κάταγμα στο αριστερό δάχτυλο του παράλληλα με κοψίματα στο χέρι του, αποκλείστηκε από τον αγώνα μετά τον τελικό ιατρικό έλεγχο που υποβλήθηκε νωρίς σήμερα το πρωΐ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις