Δ. Τσιόδρας: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 16:59

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση μένει στη θέση της μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη κυβέρνηση.

A- A A+

Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς αν ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Ζαννιάς, έχει ειδοποιηθεί για να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη σύσκεψη το βράδυ των εκλογών.

Σε ερώτηση παράλληλα για το αν ο κ. Ζαννιάς έχει την έγκριση να παραστεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21/6 στο Λουξεμβούργο, σε περίπτωση που δεν έχει σχηματιστεί ακόμα κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι η κυβέρνηση μένει στη θέση της μέχρι να παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη κυβέρνηση.

«Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει τη Δευτέρα το πρωί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και υποβάλλει την παραίτησή του. Η παραίτηση, συνήθως, δεν γίνεται δεκτή μέχρι που να ορκιστεί η επόμενη κυβέρνηση. Οι υπουργοί, επίσης, υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Μένουν στις θέσεις τους μέχρι να παραδώσουν στους επόμενους υπουργούς», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι στις επικείμενες εκλογές υπάρχει μείωση του κόστους κατά 30% σε σχέση με τις προηγούμενες. Σημείωσε ακόμη ότι το καινούργιο στοιχείο είναι ότι τα αποτελέσματα θα σταλούν για πρώτη φορά, όχι με τηλεγραφήματα, όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά μέσω φαξ και αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι θα γίνει πιο γρήγορα η μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή