Αντ. Σαμαράς: Επτά κρίσιμα διλήμματα για την Κυριακή

Αυλαία για την προεκλογική περίοδο
Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 21:02
UPD:16/06/2012 01:17

A- A A+

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος. Από την αρχή της ομιλίας του, υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα αφήσει «ξέφραγο αμπέλι» τη χώρα στους παράνομους και τους λαθρομετανάστες.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για επτά κρίσιμα διλήμματα στα οποία θα κληθεί ο λαός να απαντήσει την Κυριακή.

Το πρώτο δίλημμα είναι ευρώ ή δραχμή, υπογραμμίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Ελλάδα έξω από το ευρώ.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν.Δ.: Ομιλία Α. Σαμαρά στο Σύνταγμα

Ομιλία Α. Σαμαρά στο Σύνταγμα

Το δεύτερο διακύβευμα των εκλογών είναι το δίλημμα αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με ανάπτυξη ή καταστροφή και χειρότερο μνημόνιο.

Το τρίτο δίλημμα της Κυριακής είναι δουλειές ή μαζική ανεργία, συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Το τέταρτο δίλημμα είναι ανάμεσα στο χθες και το αύριο. Στο σημείο αυτό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τον κρατισμό, τον λαϊκισμό, τις ασύδοτες συντεχνίες. «Άλλωστε εκεί έχει μετακομίσει πλέον το βαθύ ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε.

Το πέμπτο δίλημμα πτων εκλογών είναι ανάμεσα στην ασφάλεια και το φόβο, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία ενώ η εγκληματικότητα οργιάζει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε την ώρα που ξεχειλίζει η Ελλάδα από παράνομους λαθρομετανάστες, τους καλούν να φέρουν και τις οικογένειές τους και τάζουν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους παράνομους βρίσκονται εδώ για να πάνε στην υπόλοιπη Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε, θα αλλάξει τους νόμους ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία, θα απομακρύνει τους λαθρομετανάστες και θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους.

Το έκτο δίλημμα είναι Ελλάδα με ισχυρές Συμμαχίες ή απομονωμένη από παντού; Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ρήξη με τους εταίρους μας, έξοδο από το ευρώ και από το ΝΑΤΟ.

Το τελευταίο δίλημμα το οποίο έθεσε είναι κυβέρνηση ή ακυβερνησία για να συμπληρώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μόνο κυβέρνηση της Αριστεράς την ίδια ώρα που τα άλλα αριστερά κόμματα απορρίπτουν την πρότασή του ενώ η ΝΔ θέλει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με δύο όρους επαναδιαπραγμάτευση και παραμονή στο ευρώ.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες και μίλησε για ανάπτυξη, θέσεις απασχόλησης ενώ είπε «όχι» στους μισθούς Βουλγαρίας και στη λαθρομετανάστευση.

Επιπλέον έδωσε τρεις υποσχέσεις: ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι αυτές οι εκλογές δεν είναι σαν τις άλλες, δεν είναι για ένα κόμμα αλλά για την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και οργανώσεων, με επιστολή τους, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία να αναδειχθεί κυρίαρχη πολιτική δύναμη και ο πρόεδρός της να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Επιπλέον, επισημαίνουν τις θυσίες που έχουν κάνει με σκοπό την ανάπτυξη και ζητούν να διαφυλαχθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Σήμερα, τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου έντονες αντιδράσεις http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2194492 προκάλεσε κεντρικό άρθρο των Financial Times Deutschland, στην ελληνική και τη γερμανική, υπό τον τίτλο «Αντισταθείτε στo δημαγωγό» - Widersteht den Demagogen http://www.ftd.de/politik/europa/:wahlempfehlung-antistatheite-sto-dimagogo-widersteht-den-demagogen/70050480.html , το οποίο ζητεί από τους Έλληνες ψηφοφόρους να αντισταθούν «στη δημαγωγία του Αλέξη Τσίπρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή