Στίβος: «Ραντεβού» στο Λονδίνο, Ιακωβάκης και Φιλάνδρα

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 12:05
UPD:20:46
A- A A+

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στα 400μ. εμπόδια θα είναι «παρών» στο κορυφαίο ραντεβού του κλασικού αθλητισμού. Στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος έκανε σήμερα το πρωί 49.04 στον προκριματικό του αγωνίσματος, βελτίωσε την εφετινή του επίδοση και παράλληλα πέτυχε το μεγάλο στόχο του, που ήταν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο χρόνος του, μάλιστα, αποτελεί το δεύτερο καλύτερο για το 2012, πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ντέιβιντ Γκριν που έχει σημειώσει 48.96.

Η προσεχής θα είναι η 4η παρουσία του Περικλή Ιακωβάκη σε παρόμοια διοργάνωση. Για πρώτη φορά έτρεξε στο Σίδνεϊ, με την ομάδα των 4Χ400, σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Παρούσα στο Ελσνίκι (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και Λονδίνο (Ολυμπιακοί Αγώνες) θα είναι και η Έλενα Φιλάνδρα. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε μεγάλη κούρσα στα 800μ., στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος και με χρόνο 2.00.44 «έπιασε» το όριο για το ευρωπαϊκό του Ελσίνκι και για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη (27 Ιουλίου/12 Αυγούστου).

«Δεν έχω πανηγυρίσει ξανά. Ηξερα πως μπορούσε να πιάσω το όριο, αλλά η αλήθεια είναι πως είχα φοβηθεί εξαιτίας του ανέμου. Σίγουρα μπορούσα να κάνω ακόμη καλύτερη επίδοση, αν οι συνθήκες βοηθούσαν λίγο», είπε η Φιλάνδρα, που παραμένει η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στα 800 μέτρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις