Πρόσκρουση του «Νήσος Χίος» στο λιμάνι της Τήνου

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 13:50
UPD:15:29
A- A A+

Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε το ΕΓ-ΟΓ πλοίο «Νήσος Χίος», με 1.183 επιβάτες και 13 οχήματα, κατά τον απόπλου του, καθώς εκείνη την ώρα στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχουν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο έχει υποστεί ζημιά στην πρύμνη, ενώ ο καπετάνιος δήλωσε ότι «υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων».

Το «Νήσος Χίος» οδηγήθηκε με τη συνδρομή ρυμουλκού σκάφους στη Σύρο, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες του. Αναμένεται να επιθεωρηθεί, προκειμένου να εκτιμηθεί και να επιδιορθωθεί η ζημιά.

Οι επιβάτες του πλοίου που ήταν προγραμματισμένο να αποβιβαστούν στην Τήνο θα προωθηθούν με το «Highspeed 5» που θα φθάσει στη Σύρο απο τη Μύκονο, ενώ οι υπόλοιποι που επρόκειτο να αποβιβαστούν στον Πειραιά, θα προωθηθούν με το «Highspeed 4» που θα φθάσει στη Σύρο προερχόμενο από τη Νάξο.

Το «Νήσος Χίος» που είχε στις 17:30 το απόγευμα, προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά θα αντικατασταθεί με το «Νήσος Μύκονος» το οποίο θα αποπλεύσει με μικρή καθυστέρηση στις 22:00 απόψε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή