Η Κρατική Σχολή Χορού υποδέχεται το κοινό

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012 16:36

A- A A+

Η Κρατική Σχολή Χορού (ΚΣΟΤ) ανοίγει και αυτήν τη χρονιά τις πύλες της στο κοινό, παρουσιάζοντας το δημιουργικό της έργο, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ.

Οι παραστάσεις

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Σχολής, το ανοιχτό στούντιο black box, οι σπουδαστές και οι καθηγητές θα παρουσιάσουν χορογραφίες των Κωνσταντίνου Ρήγου και Tono Lachky, σύντομα δείγματα (demo) των τεχνικών που διδάσκονται στα τρία έτη του προγράμματος σπουδών και μικρό απόσπασμα από το έργο της Μάρθα Γκράχαμ, «Appalachian Spring». Οι σπονδυλωτές παραστάσεις που καθιερώθηκαν σε ετήσια βάση, αφού κέρδισαν την αγάπη του κοινού, συνεχίζονται για όγδοη χρονιά. Επίσης, στο χορογραφικό μέρος, θα παρουσιαστούν έργα των σπουδαστών: Μαρίας Δουλγέρη, Χρήστου Ξυραφάκη, Μαριλένας Δάρα, Μπίλιως Μαρνέλη, Αλέξανδρου Βαρδαξόγλου, Άντυ Τζούμα, Δημήτρη Κουτσούμπα, Αλέξη Φουσέκη, Άρη Παπαδόπουλου, Αντώνη Σπορίδη, Στάθη Παπαναγιώτου, Ντένις Αλαμάνου, Αγγελικής Ποταμιάνου, Νικολέτας Κουτίτσα και Τόνιας Κεχαγιά.

Η Σχολή

Η ΚΣΟΤ ιδρύθηκε από την Κούλα Πράτσικα, πριν από 70 χρόνια. Η προσπάθεια εκσυγχρονισμού τη Σχολής απέφερε καρπούς, αφού από τις τάξεις της προέρχεται μεγάλος αριθμός επαγγελματιών, οι οποίοι διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από τον υψηλό αριθμό των υποψηφίων για εισαγωγή, επιλέγονται μόνο εκείνοι, που διαθέτουν ιδιαίτερο ταλέντο και έφεση στην τέχνη του χορού.

Η διευθύντρια της σχολής, Παυλίνα Βερέμη, σημειώνει: «Ο χώρος, το σώμα και ο άνθρωπος βρίσκονται στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας του χορού, και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να φέρουμε στο κοινό μας θεάματα, που θα έχουν στο κέντρο του προβληματισμού τους τον άνθρωπο. Είτε παρουσιάζουμε έργα ρεπερτορίου, είτε πρωτοποριακές χορογραφίες, μας ενδιαφέρει η συγκίνηση, η συμμετοχή, η αίσθηση του θεατή και όχι ο εντυπωσιασμός, μέσα από υπερβολές στη χρήση του σώματος ή στην κατάχρηση σκηνικών εφέ».

Πληροφορίες

Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης, Ομήρου 55 – Αθήνα. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πραγματοποιήστε έγκαιρα την κράτησή σας στα τηλέφωνα: 210 3612263 και 210 3624249.

Προτεινόμενα για εσάς