Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 07:53
UPD:10:02

Μετ΄εμποδίων πραγματοποιούνται οι θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως έως 8 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο.

A- A A+

Μετ΄εμποδίων πραγματοποιούνται οι θαλάσσιες συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως έως 8 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο.

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από το λιμάνι της Ραφήνας για Κυκλάδες και Μαρμάρι, από το λιμάνι του Λαυρίου για Κέα και Κύθνο και από την Αγ. Μαρίνα για Νέα Στύρα.

Δεν εκτελέστηκε ακόμη το δρομολόγιο του Superjet, το οποίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 7 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά για Μήλο, Φολέγανδρο, Θήρα, Αμοργό, Κουφονήσια, Νάξο και Μύκονο.

Εν τω μεταξύ, με το «Νήσος Μύκονος» θα προωθηθούν σήμερα στους προορισμούς τους οι 473 επιβάτες του ταχύπλοου «Highspeed - 5», οι οποίοι χθες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία της Σύρου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων το πλοίο παρασύρθηκε χθες το απόγευμα και προσέκρουσε στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Χίος», με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.

Μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, ωστόσο η λιμενική αρχή Σύρου απαγόρευσε τον απόπλου του, λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στα πελάγη.

Την ίδια ώρα εξακολουθεί να αγνοείται ένας λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Νάξου. Σύμφωνα με το λιμεναρχείο, ο λουόμενος, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρισκόταν σε δυσχερή θέση και δύο άτομα έσπευσαν για βοήθεια ωστόσο κατέστη αδύνατη η διάσωσή του και έκτοτε αγνοείται.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή