Εντοπίστηκε και δεύτερη χειροβομβίδα στο προαύλιο του Σκάι

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 15:13
UPD:16:49

Και δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι στο Νέο Φάληρο, σε μικρή απόσταση από την πρώτη.

A- A A+

Και δεύτερη χειροβομβίδα εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι στο Νέο Φάληρο, σε μικρή απόσταση από την πρώτη. Προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στο σταθμό, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει και δεύτερη χειροβομβίδα.

Η πρώτη βρέθηκε από εργαζόμενο του σταθμού γύρω στις 12.50 το μεσημέρι. Καμία από τις δύο χειροβομβίδες δεν έχει εκραγεί.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις και ερευνάται από συνεργεία εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και εγκληματολογικών ερευνών.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και την προανάκριση, διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

«Η εκτόξευση μιας χειροβομβίδας εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού είναι πράξη που ανασύρει στη μνήμη άλλες, σκοτεινές εποχές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως «με την ενέργεια αυτή κάποιοι επιχειρούν να διαταράξουν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών».

«Να είναι βέβαιοι ότι οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρή και δεν τρομοκρατείται», τόνισε.

Για «προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την ελεύθερη έκφραση των ιδεών, την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία», η οποία ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν έχει αποτέλεσμα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

«Η εκλογική διαδικασία αποτελεί την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας. Οι σημερινές εκλογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον της χώρας. Η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ομαλότητα. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

«Η ρίψη χειροβομβίδας στο σταθμό ΣΚΑΙ συνιστά μια άκρως επικίνδυνη ενέργεια που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία και την ενημέρωση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «μια τέτοια πράξη εκφοβισμού και τρομοκράτησης την ημέρα των εκλογών, όταν ο λαός καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην ελπίδα και τον φόβο, δρα αποπροσανατολιστικά, προσπαθώντας να αλλοιώσει το μήνυμα της σημερινής ημέρας».

Το περιστατικό κατήγγειλε και η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως όλοι συναισθάνονται ακόμα περισσότερο το βάρος της ευθύνης, «ο κάθε πολίτης, αλλά και όσοι ασχολούμαστε πιο ενεργά με τα κοινά, να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και την ειρήνη στη χώρα μας».

«Παρακολουθούμε έκπληκτοι τα σημερινά επεισόδια, σε μία ημέρα που θα έλεγε κανείς ότι είναι η γιορτή της Δημοκρατίας, να πληγώνεται η Δημοκρατία με αυτό τον τρόπο», αναφέρει σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά.

«Πρέπει», σημείωσε, «να βάλουμε στην άκρη τα άκρα με την ψήφο μας, πάρα πολύ φανερά σήμερα και, αύριο, να μπορέσουμε να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση, που θα διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή και δεν θα μας οδηγήσει σε νέους διχασμούς και σε άλλες περιπέτειες».

Η επίθεση με χειροβομβίδες κατά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και μάλιστα την ημέρα των εκλογών, αποτελεί χτύπημα κατά της Δημοκρατίας, σχολίασε η Δημοκρατική Αριστερά. Καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό, το κόμμα του κ. Κουβέλη δηλώνει ότι θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να αποτραπούν παρόμοιες τρομοκρατικές ενέργειες. Η χώρα, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπει σε περιπέτειες.

«Η Δημοκρατία δεν χτίζεται με τρομοκρατία, η Ελλάδα δεν έχει άλλον χρόνο πρέπει να κοιτάξει μπροστά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το συμβάν ο συνδυασμός «Δημιουργία ξανά!».

Η Δημιουργία ξανά! καταδικάζει «κάθε πράξη βίας και εκφοβισμού, όπως η σημερινή ρίψη χειροβομβίδων», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως «η Ελλάδα έχει κατακτήσει έναν πολιτικό πολιτισμό και πρέπει να τον διατηρήσει, στις κρίσιμες αυτές ώρες για τη χώρα».

Την ελπίδα αυτό που συνέβη στο Σκάι να «είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και όχι «απόπειρα φιμώσεως των ελεύθερων φωνών», εξέφρασε ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του. «'Οπως και να έχει», τονίζει, «η Δημοκρατία από τέτοιες ενέργειες δεν βλάπτεται».

«Θέλω να ελπίζω ότι είναι ένα άθλιο μεμονωμένο γεγονός και να μην είναι η αρχή της επόμενης ημέρας για τη Δημοκρατία μας. Σαφώς σκοπεύει και στοχεύει στη φίμωση μιας ελεύθερης φωνής. Είναι ένα μήνυμα ότι "Κοιτάξτε, το έχετε παρακάνει". Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα έχει συνέχεια», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Κρατζαφέρης μιλώντας στο Σκάι, για να προσθέσει: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην είναι συνέχεια κάποιων πραγμάτων. Μήπως είναι συνέχεια από κάποιες άλλες πράξεις που είδαμε σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, πράγμα που θα προσδιορίζει μια εξαιρετικά πιο δύσκολη ημέρα για την Ελλάδα. Όλο αυτό κάτι μου μυρίζει. Μου μυρίζει το "ερχόμαστε και θα δείτε". Και δεν μιλάω για τη μονομαχία κορυφής...».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή