Πυρκαγιές: Σε Κορινθία τα μεγαλύτερα προβλήματα

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 16:14
UPD:22:06

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ρητό Ντράσα Κορινθίας. 63 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα από χθες στις 6.00 έως σήμερα στις 10.00.

A- A A+

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ρητό Ντράσα Κορινθίας, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο. Μέχρι τη δύση του ηλίου, συνέδραμαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Από χθες στις 6 το πρωί μέχρι σήμερα στις 10 το πρωί, εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Στεφάνι Κορινθίας, όπου η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και καίει δασική έκταση με πουρνάρια.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι πυρκαγιά στην Κύθνο είναι σε ύφεση, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Κεφαλόβρυσο Πάτρας, στη Μεγάλη Σπηλιά Νεάπολης στη Λακωνία αλλά και σε περιοχή με ξερά χόρτα στον Υμηττό.

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφθασαν εν τω μεταξύ το απόγευμα δύο αεροπλάνα CL-415 που διέθεσε η ιταλική Πολιτική Προστασία για βοήθεια στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ένα αεροπλάνο από την Κροατία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή