Διεθνή ΜΜΕ: Θρίλερ τo εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 20:14

A- A A+

Για αποτέλεσμα «στην κόψη του ξυραφιού», που θα έκανε παρακινδυνευμένη κάθε εκτίμηση ακόμα και για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την πρώτη θέση, κάνει λόγο το BBC στο πρώτο του σχόλιο μετά την ανακοίνωση των πρώτων exit polls.

Για πολιτικό θρίλερ κάνει λόγο και ο αγγλικός Telegraph, που σημειώνει ότι οι 50 έδρες – μπόνους του πρώτου κόμματος θα κριθούν πιθανότατα με ελάχιστη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μάχη σώμα με σώμα μεταξύ για το ποιος θα αναδειχθεί κυρίαρχος πολιτικός φορέας της χώρας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο βρετανικός Guardian, που σημειώνει το ασφυκτικό οικονομικό κλίμα μέσα στο οποίο διεξάγεται η δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση στη χώρα μας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για «οριακή εκλογική ισοπαλία Δεξιάς και Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως και στις 6 Μαΐου, στο ποσοστό της Χρυσής Αυγής και στην είσοδό της στη Βουλή με ποσοστά άνω του 6%, δίνει στο πρώτο της σχόλιο η γαλλική Le Figaro, σημειώνοντας πως διαψεύδονται οι ελπίδες που υπήρχαν αυτό το «βίαιο μόρφωμα» να εξοβελιστεί από το κοινοβούλιο και υπογραμμίζοντας πως τελικά κατάφερε να διατηρήσει τις δυνάμεις του εκμεταλλευόμενο ξενοφοβικά αντανακλαστικά μέρους του εκλογικού σώματος.

Για αποτελέσματα που επιβεβαιώνουν το σκηνικό πολιτικής αστάθειας που δημιουργήθηκε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου κάνει λόγο στο πρώτο σχόλιο της η ισπανική El Pais. Ο ιστότοπος της εφημερίδας φτάνει μάλιστα στο σημείο να θεωρεί ότι λίγο έως πολύ «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρατούν στα χέρια τους τη μοίρα του ευρώ». Αναφερόμενη στην είσοδο της Χρυσής Αυγής για δεύτερη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο σημειώνει χαρακτηριστικά «οι ναζί ξανά στην ελληνική Βουλή».

Για μάχη που θα κριθεί με βραχεία κεφαλή μεταξύ των «συντηρητικών φιλοευρωπαίων» και της «ριζοσπαστικής αριστεράς» κάνει λόγο η ιταλική Corriere della Sera.

Για μακρά νύχτα κάνει λόγο η Repubblica, που σημειώνει τη διαφοροποίηση των δύο βασικών ελληνικών exit polls όσον αφορά στο πρώτο κόμμα σα στοιχείο για το πόσο παρακινδυνευμένο είναι να προσπαθήσει να προβλέψει κανείς το τελικό αποτέλεσμα.

Aποτέλεσμα που αντανακλά από τη μια την καταδίκη της λιτότητας και από την άλλη το φόβο του ελληνικού λαού για μια ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη βλέπει στο πρώτο του σχόλιο μετά την ανακοίνωση των exit polls το διεθνές αραβικό δίκτυο Al Jazeera.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή