MotoGP: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων στο Σίλβερστοουν

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 20:20

A- A A+

Ο Ισπανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha ανέβηκε για τέταρτη φορά εφέτος σε έξι αγώνες στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και αύξησε παράλληλα την διαφορά του στην γενική κατάταξη από τον Στόνερ στους 35 βαθμούς.

Αν και στην αρχή έμοιαζε να μένει εκτός αγώνα, ο Λορένθο, ανέβασε μετά το πρώτο μέρος ρυθμό και σκαρφάλωσε μέχρι τη δεύτερη θέση. Τότε ξεκίνησε η μάχη με τον Αυστραλό περυσινό παγκόσμιο πρωταθλητή για την διεκδίκηση της κορυφής. Ο Λορένθο, όπως ανέφερε, στην τελευταία στροφή της πίστας, έχοντας καλύτερο ρυθμό, πέρασε τον Στόνερ και πήρε την πρωτοπορία του αγώνα. Ηταν βέβαια και τυχερός καθώς τέσσερις γύρους πριν το τέλος λίγο έλειψε να έχει μία πτώση, αλλά γλύτωσε την τελευταία στιγμή. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ δύσκολος και πως η μονομαχία με τον Στόνερ ήταν εντυπωσιακή. Αυτό που φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι πως, ο Ισπανός αναβάτης, έχει ρυθμό, βρίσκεται σε καλή φόρμα και ακολουθεί σωστή στρατηγική μέσα στον αγώνα.

«Σήμερα ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας. Τα παιδιά εμπρός ήταν πολύ δυνατοί και ταχύτατοι, άρα ήταν πολύ δύσκολο για έμενα να τους φτάσω και να ακολουθήσω το ρυθμό τους. Σιγά-σιγά, η πρόσφυση του πίσω ελαστικού έπεφτε, αλλά είχα εμπιστοσύνη και ήμουν ταχύτερος από αυτούς, ξεκινώντας να τους κυνηγώ. Οταν τους έπιασα δεν ήθελα να πέσω και επομένως είχα υπομονή και περίμενα την κατάλληλη στιγμή. Οταν έφτασα τον Κέισι, είχαμε μία πολύ όμορφή μάχη, αλλά ευτυχώς για εμάς εγώ είχα καλύτερο ρυθμό και τον πέρασα. Τέσσερις γύρους πριν το τέλος έκανα ένα μεγάλο λάθος και παραλίγο να πέσω! Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα και με την ομάδα που για μία ακόμη φορά που έδωσε μία καλή μοτοσικλέτα», δήλωσε ο Χόρχε Λορένθο μετά το τέλος του Βρετανικού GP στο Σίλβερστοουν.

Ο... ηττημένος της μεταξύ τους μονομαχίας, Κέισι Στόνερ, τόνισε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και πως είναι πολύ νωρίς ακόμα, αφού έχουν διεξαχθεί μόλις έξι αγώνες και υπολείπονται άλλοι δώδεκα.

«Είναι πολύ νωρίς (σ.σ. για να ανησυχούμε για το πρωτάθλημα). Πιο πολύ με ανησυχεί ο ρυθμός μας για να είμαι ειλικρινής. Αυτό είναι που με έχει απογοητεύσει πιο πολύ. Τα πρωταθλήματα μπορούν να γυρίσουν με ένα μόνο αγώνα, αλλά σίγουρα με τον ρυθμό που πηγαίνει ο Χόρχε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Με μία όμως εγκατάλειψη και μία νίκη δική μου, ερχόμαστε στα ίδια στους βαθμούς και όλα αρχίζουν από την αρχή. Σήμερα τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν αλλιώς και θα μπορούσα να είχα χάσει ακόμη περισσότερους βαθμούς, επομένως είμαι ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση. Θα μπορούσαν βέβαια να ήταν και πολύ καλύτερα, άρα θα πρέπει να επανακάμψουμε», δήλωσε με τη σειρά του ο Κέισι Στόνερ.

Ανάμικτα συναισθήματα είχε σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα του αγώνα ο Ντάνι Πεντρόζα. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda ήταν ικανοποιημένος με την παρουσία του στο βάθρο των νικητών αλλά ζητούσε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. «Εχω ανάμικτα συναισθήματα για τον αγώνα. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο πόντιουμ σε αυτή την πίστα για αρκετούς λόγους: είναι μία πίστα που ανέκαθεν είχα πολλές δυσκολίες, είχαμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο, δεν ήταν εύκολο για εμάς να μάθουμε την πίστα, να στήσουμε τη μοτοσικλέτα με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον δε έκανα και την καλύτερη δυνατή εκκίνηση στον αγώνα. Είδα ότι ο Χόρχε ήταν αυτός που θα έπρεπε να ακολουθήσω κι έτσι κατάφερα να περάσω τους Ντοβιτσιόζο, Μπαουτίστα και Σπις και να πιάσω τον Κέισι που ήταν δεύτερος. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως ο Χόρχε είχε απομακρυνθεί και προσπάθησα δύο φορές να περάσω τον Κέισι, αλλά απομακρυνόταν λίγο και τις δύο. Ετσι στο τελευταίο σικέιν επιχείρησα την προσπέραση, αλλά είχα μία αναλαμπή στο μυαλό μου όπου είδα και τις δύο Honda εκτός πίστας. Για αυτό συμβιβάστηκα με την τρίτη θέση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντάνι Πεντρόζα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις