Συρία: Για σφαγή στη Χομς προειδοποιούν οι αντικαθεστωτικοί

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 21:17
UPD:23:25
REUTERS

A- A A+

Σε νέους βομβαρδισμούς της Χομς προχώρησε ο συριακός στρατός όπως ανέφεραν αντικαθεστωτικοί μαχητές ενώ προειδοποίησαν ότι υπάρχει έλλειψη τροφίμων, νερού και φαρμάκων στην πόλη.

Επιπλέον, έκαναν λόγο για τουλάχιστον 37 νεκρούς σε βίαια επεισόδια σε ολόκληρη τη χώρα σήμερα ενώ φοβούνται ότι θα διαπραχθεί «σφαγή».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν εδώ και τέσσερις με πέντε ημέρες το βομβαρδισμό της Χομς, στην προσπάθειά τους να πάρουν τον έλεγχο πολλών συνοικιών.

Μία μητέρα δύο παιδιών ανέβασε ένα βίντεο στο Διαδίκτυο λέγοντας ότι δεν υπάρχει γάλα, νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ενώ στα φαίνεται η συνοικία Ζουρέτ αλ-Σίγια στη Χομς με άδειους δρόμους και καμένα κτήρια. «Δεν ζητάμε ούτε χρήματα ούτε όπλα, θέλουμε μόνο να βγάλουμε τα παιδιά μας από εδώ», τόνισε.

Σύμφωνα με τον μαχητή Νιντάλ αλ-Χάκεμ ο οποίος μίλησε μέσω Skype στο Γαλλικό Πρακτορείο, η κατάσταση των περισσότερων τραυματιών είναι κρίσιμη και υπάρχει έλλειψη φαρμάκων. Δεν μπορούμε να θάψουμε τους μάρτυρές μας στο κοιμητήριο, το οποίο έχει τεθεί στο στόχαστρο των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, πρόσθεσε.

Ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη Συρία, ζήτησε σήμερα από τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιτρέψουν την απομάκρυνση των αμάχων από τις ζώνες των συγκρούσεων.

Παράλληλα τόνισε ότι οικογένειες παραμένουν παγιδευμένες στην πόλη Χομς παρά τις προσπάθειες για εκκένωση της περιοχής.

Το Σάββατο, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), ο κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, προειδοποίησε ότι σχεδιάζεται μια νέα σφαγή στη Χομς αναφέροντας ότι 30.000 στρατιώτες και μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών πολιορκούν την πόλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή