Επιμένει σε κυβέρνηση «εθνικής συνευθύνης» το ΠΑΣΟΚ

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 22:01
UPD:23:36

Επιτακτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος την ανάγκη «εφαρμογής της γραμμής της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης», ζητώντας μάλιστα να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση αύριο.

A- A A+

Επιτακτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος την ανάγκη «εφαρμογής της γραμμής της κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης», ζητώντας μάλιστα να ζητηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να γίνει σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων υπό την προεδρία του προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση αύριο.

Η χώρα, τόνισε, πρέπει αύριο να έχει κυβέρνηση, ικανή να διεξαγάγει τη δεύτερη φάση διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ... κυβέρνηση με τη συμμετοχή τουλάχιστον της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σε συνομιλία της ωστόσο με δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος του Κινήματος Φ.Γεννηματά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση να υπάρξει συμφωνία στο γενικό διαπραγματευτικό πλαίσιο. 'Ολοι πρέπει «να βάλουν νερό στο κρασί τους», προκειμένου να μην υπονομευτεί «με το καλημέρα», η διαπραγματευτική προσπάθεια της νέας κυβέρνησης,ανέφερε η κ. Γεννηματά, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος έχει μιλήσει για «διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης», διαφοροποιώντας την έννοια αυτή από το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας.

ΠΑΣΟΚ
Ο Ευ. Βενιζέλος για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο Ευ. Βενιζέλος για το εκλογικό αποτέλεσμα

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε, δήλωση του κ. Βενιζέλου ήταν ξεκάθαρη και επανάλαβε ότι η «ιδανική» λύση είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, όπως την περιέγραψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ευθύνη όλων μας, κατά προτεραιότητα, είναι να μην οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, να μην οδηγηθούμε σε διχασμό, αλλά να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί, τόνισε η κ. Γεννηματά. Από εκεί και πέρα, συμπλήρωσε, «έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας και δεν θα αφήσουμε να οδηγηθεί στο χάος, από το ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, ο Ευ. Βενιζέλος εκτίμησε πως η παράταξη άντεξε και προανήγγειλε ότι μόλις συγκροτηθεί κυβέρνηση, μέσα στην εβδομάδα, όπως είπε, στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΟ θα ανακοινωθουν οι πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή