Φ. Κουβέλης: Σαφής εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας και παραμονή στο ευρώ

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 22:39
UPD:23:26

Ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του σαφή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Φ. Κουβέλης.

A- A A+

Ο ελληνικός λαός έδωσε με την ψήφο του σαφή εντολή για κυβέρνηση συνεργασίας και παραμονή στο ευρώ, ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης. Η Δημοκρατική Αριστερά, διεμήνυσε, θα προσέλθει στις συζητήσεις των διερευνητικών εντολών «χωρίς λευκή επιταγή σε κανέναν», για μία κυβέρνηση «με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα».

«Οι πολίτες ζήτησαν κυβέρνηση, η οποία θα εγγυηθεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και αντίθετα, σημείωσε, δεν δόθηκε εντολή για μονομερείς ενέργειες, που θα έθεταν σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά το κόμμα του, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως η Δημοκρατική Αριστερά ξεπέρασε την πόλωση και δυνάμωσε τη θέση της χάρη στην εμπιστοσύνη των πολιτών, την οποία, όπως δεσμεύθηκε, και θα τιμήσει στο ακέραιο.

ΝΕΤ
Ο Φ. Κουβέλης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ο Φ. Κουβέλης για το εκλογικό αποτέλεσμα

Στο σημείο αυτό και αφού σημείωσε πως «καμιά κομματική σκοπιμότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να θολώσει την απαίτηση των Ελλήνων για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και κοινωνικής στήριξης», ο κ. Κουβέλης δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα συμβάλει ώστε να αποκτήσει η χώρα σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα -όπως υπογράμμισε- πρόσωπα.

Για τη ΔΗΜΑΡ, επεσήμανε, αναγκαία προϋπόθεση είναι η προσήλωση στο μήνυμα του λαού, καθώς οι πολίτες κατέγραψαν την επιλογή τους: παραμονή της χώρας στο ευρώ και αποδέσμευση από τους δυσμενείς όρους του μνημονίου με διαπραγματεύσεις.

«Με αυτές τις θέσεις και χωρίς λευκή επιταγή προς κανένα», κατέληξε, η Δημοκρατική Αριστερά θα προσέλθει στις συνταγματικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών και «θα εργαστεί με υπευθυνότητα και συνέπεια για την ενότητα του λαού μας στις κρίσιμες για το έθνος στιγμές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή