EURO 2012: Με Ρονάλντο στους «8» η Πορτογαλία

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 00:01

A- A A+

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν «όλα τα λεφτά» για τους Ιβηρες στο καθοριστικό ματς με τους «οράνιε». Η Πορτογαλία που βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ από το γκολ του Φαν ντερ Φάαρτ στο 11΄, αντέδρασε με οδηγό τον αρχηγό της, ο οποίος με δύο γκολ έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του. Στις 21 Ιουνίου, το συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο, που τερμάτισε στη 2η θέση του Β΄ ομίλου θα αντιμετωπίσει στη Βαρσοβία την Τσεχία κι έχει όλες τις προϋποθέσεις για να περάσει στα ημιτελικά.

Στο 28΄ ο CR7 με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στεκέλενμπουργκ, ενώ στο 74΄ έδωσε την «χαριστική» βολή στην ομάδα του Μπερτ φαν Μααρβικ, η οποία ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς, ίσως στην αποτυχημένη παρουσία της ιστορίας της σε παρόμοια διοργάνωση.

Ο Ρονάλντο, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά στο Euro, έφτασε τα 33 τέρματα με την φανέλα της εθνικής και πέρασε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω από Παουλέτα και Εουσέμπιο. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Πορτογάλος που βρίσκει δίχτυα σε 5 μεγάλες διοργανώσεις (3 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και 2 Μουντιάλ).

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Πρώτα οι Ολλανδοί στο 82΄ μετά το σουτ του Φαν ντερ Φάαρτ και οκτώ λεπτά αργότερα οι Πορτογάλοι με το αριστερό βολέ του Ρονάλντο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις