Eυ. Βενιζέλος: Κυβέρνηση με το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συνεργασίας

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012 18:48
UPD:20:02

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Βενιζέλος στη συνάντησή του με τον Α. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας μάλιστα την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες «μέσα στην αυριανή ημέρα».

A- A A+

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης «μέσα στην αυριανή ημέρα» υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντ. Σαμαρά, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να επιτευχθεί το μεγαλύτερο δυνατό εύρος συνεργασίας.

Στη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο της διερευνητικών επαφών του Αντ. Σαμαρά, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι άριστη λύση θα ήταν ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και ζήτησε να συγκληθεί αύριο σύσκεψη των αρχηγών των τεσσάρων κομμάτων, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αμέσως κυβέρνηση», σημείωσε, ώστε να σταλεί όπως είπε ένα μήνυμα «κοινωνικής συνοχής και ασφάλειας» στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και ένα μήνυμα σοβαρότητας στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαμήνυσε ακόμη ότι σ’ αυτή την κατεύθυνση «οφείλουν να βοηθήσουν όλες οι δυνάμεις», συμπληρώνοντας μάλιστα ότι κάποιοι δείχνουν να μην έχουν αντιληφθεί την εντολή συνεργασίας που έδωσε ο ελληνικός λαός.

ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Αλ. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικές» και «προκλητικές πολιτικά και δημοκρατικά» τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες, όπως είπε, επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι επιλέγουν την εύκολη θέση της αντιπολίτευσης και προσπαθούν όπως είπε, να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την αποτυχία της κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι υποδεικνύει σε όλους τους άλλους να σχηματίσουν κυβέρνηση και να εφαρμόσουν τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, στάση που ειναι «πολιτικά και εθνικά απαράδεκτη».

Οσον αφορά το ποιος θα οριστεί Πρωθυπουργός ή τη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τα θέματα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα και θα απαντηθούν όπως είπε, μόλις επιλυθούν τα «μείζονα θέματα» που προέταξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή