Euro 2012: Εκατοντάδες συλλήψεις από την αρχή της διοργάνωσης

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 17:49

A- A A+

Σ΄αυτούς συμπεριλαμβάνονται 153 αλλοδαποί, εκ των οποίων 92 είναι Ρώσοι, 16 Κροάτες και 15 Ιρλανδοί. Οι πιο δύσκολες ημέρες του τουρνουά ήταν η 8η Ιουνίου, δηλαδή η πρεμιέρα της διοργάνωσης, και η 12η Ιουνίου, όταν έγινε ο αγώνας Πολωνία-Ρωσία.

Η αναμέτρηση αυτή συνοδεύθηκε από βίαιες συγκρούσεις, όταν Πολωνοί χούλιγκαν επιτέθηκαν σε Ρώσους φιλάθλους, οι οποίοι βρίσκονταν καθ΄οδόν για το γήπεδο της Βαρσοβίας. Περίπου 200 από τους συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση για τα επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο αυτού του αγώνα, ενώ οι περισσότερες από τις άλλες συλλήψεις έγιναν για πταίσματα, όπως μέθη και μικροκλοπές, σύμφωνα με όσα δήλωσε στέλεχος της PL.2012, της εταιρείας που είναι επικεφαλής για τη διοργάνωση των αγώνων στην Πολωνία.

Να σημειωθεί ότι περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τους αγώνες της φάσης των ομίλων σε γήπεδα και ζώνες φιλάθλων στην Πολωνία, ενώ, όπως έγινε γνωστό, έχει παρασχθεί μέχρι στιγμής ιατρική βοήθεια σε περίπου 1.500 συμβάντα στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις