Τουρκία: 26 νεκροί σε συγκρούσεις του στρατού με Κούρδους

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 19:55

A- A A+

Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στη νοτιοανατολική Τουρκία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι, οκτώ τούρκοι στρατιώτες και 18 κούρδοι αντάρτες.

Συνολικά σκοτώθηκαν οκτώ Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι 16 στην περιοχή Γεσίλτας της επαρχίας Χακάρι. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για τον θάνατο 10 μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Έπειτα από αυτή την επίθεση, ακολούθησε επιχείρηση του τουρκικού στρατού με υποστήριξη από αέρος, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους οκτώ ακόμη αντάρτες, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Μια ομάδα ανταρτών φέρεται να διέσχισε τα σύνορα από το βόρειο Ιράκ για να πραγματοποιήσει την επίθεση εναντίον τουρκικού φυλακίου.

Υπουργοί και αξιωματικοί του τουρκικού στρατού έσπευσαν στο σημείο.

«Συνεχίζουμε τη μάχη μέχρι τέλους. Αργά ή γρήγορα θα κερδίσουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Λος Κάμπος του Μεξικού, όπου συμμετέχει στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20).

Παράλληλα πρόσθεσε ότι η μόνη λύση για τους «τρομοκράτες» είναι να καταθέσουν τα όπλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή