EURO 2012: Ηττήθηκε, αλλά προκρίθηκε η Γαλλία

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 23:50

A- A A+

Η αδιάφορη Σουηδία, με τα γκολ των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Σεμπάστιαν Λάρσον στο δεύτερο ημίχρονο (54΄ και 91΄) πήρε τη νίκη γοήτρου, στο τρίτο και τελευταίο ματς των ομίλων της διοργάνωσης. Η ομάδα του Χάμρεν είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του τουρνουά, ωστόσο, ήταν αυτή που «έσπασε» το σερί των Γάλλων, που μετά το αποτέλεσμα αυτό πήραν τη 2η θέση του Δ΄ ομίλου και θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία στο μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών.

Οι Σουηδοί είχαν δοκάρι στο 10ο λεπτό με τον Τοϊβόνεν και σε μεγάλη βραδιά τον γκολκίπερ τους, Αντρέας Ισακσον, ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε βγήκε νικητής απέναντι στους επιθετικούς της Γαλλίας.

Οι αδιάφοροι Σουηδοί πήραν το προβάδισμα με το κορυφαίο μέχρι τώρα γκολ στη διοργάνωση από τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο επιθετικός της Μίλαν με εντυπωσιακό βολ πλανέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λιορίς (1-0), στο 54ο λεπτό.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ όλοι οι Γάλλοι είχαν βγει μπροστά για να ισοφαρίσουν, ο Λάρσον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (2-0).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις