Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες σε Ασπρόπυργο, Σαλαμίνα
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 17:40
UPD:19:34

Σε εξέλιξη είναι δύο πύρινα μέτωπα σε Σαλαμίνα και Ασπρόπυργο. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν.

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι δύο πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο και Σαλαμίνα.

Σοβαρότερη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Μελίσσια Ασπρόπυργου, που μαίνεται σε διάσπαρτες εστίες και τη μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 40 οχήματα με 80 πυροσβέστες, 77 άτομα πεζοπόρο τμήμα, επτά υδροφόρες του δήμου ενώ από αέρος συνδράμουν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

NAFTEMPORIKI.GR

Η φωτιά νωρίτερα μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 50 μιλίων που πνέουν στην περιοχή.

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Αγιος Αντώνιος Σαλαμίνας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν σήμερα, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν τρεις πυρκαγιές, στο Στεφάνι - Καλογερικό Κορινθίας, στο Προσήλιο Βοιωτίας και στην περιοχή Καραθώνας στο Ναύπλιο, οι οποίες εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια

Πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπει για σήμερα και αύριο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Εύβοια (συμπεριλαμβανομένης και της Σκύρου) και την Αττική.

Οι κρατικές υπηρεσίες και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή