Νεκρός πυροσβέστης στην πυρκαγιά του Ασπρόπυργου

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στη Σαλαμίνα
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 18:17
UPD:27/06/2012 13:23

Στις φλόγες καταυλισμός αθίγγανων στον Ασπρόπυργο

A- A A+

Πυροσβέστης έχασε τη ζωή από καρδιακό επεισόδιο, στη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στον Ασπρόπυργο. Πρόκειται για τον 28χρονο οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ο άτυχος πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του από ανεύρυσμα.

Η φωτιά στον Ασπρόπυργο μαίνεται σε διάσπαρτες εστίες και τη μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 40 οχήματα με 80 πυροσβέστες, 77 άτομα πεζοπόρο τμήμα και οκτώ υδροφόρες του δήμου. Μέχρι τη δύση του ηλίου από αέρος συνέδραμαν επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά νωρίτερα μεταφέρθηκε εντός του στρατοπέδου της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης 50 μιλίων που πνέουν στην περιοχή. Αν και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, οι φλόγες όμως κατέστρεψαν καταυλισμό τσιγγάνων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Γενικά, η φωτιά απείλησε αποθήκες, σπίτια, εργοστάσια και πέρασε μέσα από αυλές πάνω από το Θριάσιο Νοσοκομείο.

NAFTEMPORIKI.GR

Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος ΝΑΤΟ.

'Αλλο ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι στην περιοχή Αγιος Αντώνιος στη Σαλαμίνα, όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν καεί και σπίτια στην περιοχή Βασιλικά. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο.

Συνολικά, τρεις πυροσβέστες, δύο στη Σαλαμίνα και ένας στον Ασπρόπυργο, τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν τρεις πυρκαγιές, στο Προσήλιο Βοιωτίας, στην περιοχή Καραθώνας στο Ναύπλιο και στην Κοκκινιά Τροιζηνίας. Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση.

Συνολικά από το πρωί της Τετάρτης μέχρι και το απόγευμα εκδηλώθηκαν 60 πυρκαγιές στην Περιφέρεια Αττικής ενώ οι 28 από αυτές εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή