Euro 2012: «Πόλεμος» FIFA-UEFA για τη χρήση της τεχνολογίας

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 21:56

Το γκολ του Ντέβιτς, που «πυροδότησε» νέα διαμάχη ανάμεσα στην Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

A- A A+

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ και ο ομόλογός του στην UEFA, Μισέλ Πλατινί διαφωνούν εδώ και μήνες αναφορικά με τη χρήση της τεχνολογίας στον αγωνιστικό χώρο. Ο πρώτος απορρίπτει την επιλογή των δύο διαιτητών της γραμμής ως αναποτελεσματική, επαναφέροντας την ιδέα της τεχνολογίας για ανάλογες περιπτώσεις.

Μετά το «πράσινο φως» από τη FIFA τον περασμένο Μάρτιο, με τη δοκιμή των τεχνολογιών του βρετανικού «Hawk-Eye», που βασίζεται στη χρήση των καμερών και του γερμανικού «GoalRef», που χρησιμοποιεί μια μπάλα με μικροτσίπ, στο τέλος του Euro 2012 το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) θα κληθεί να λάβει τις αποφάσεις του.

Σήμερα, ο Πιερλουΐτζι Κολίνα παραδέχθηκε ότι η χθεσινή περίπτωση συνιστά ανθρώπινο λάθος. «Θα ήταν καλύτερα αν δεν είχε υπάρξει, αλλά ήταν το μόνο επεισόδιο στη διάρκεια πολλών αγώνων», δήλωσε ο επικεφαλής των διαιτητών της UEFA. Το «κόψιμο» του διαιτητή της αναμέτρησης, Βίκτορ Κάσαϊ, όπως και των Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Πολωνία-Ελλάδα), Βόλφγκανγκ Σταρκ και Μπιορν Κάιπερς, δεν μπορεί πάντως να αμβλύνει τις πολύ κακές εντυπώσεις που άφησαν έως τώρα οι διαιτησίες στο Euro 2012. Ακόμη και σήμερα ο Όλεγκ Μπλαχίν ήταν έξαλλος, δηλώνοντας πως νοιώθει ότι τον λήστεψαν, ενώ ο ουκρανικός Τύπος κατηγόρησε τον Κάσαϊ ότι «έκλεψε» την εθνική ομάδα και πως είναι «τυφλός».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις