Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 06:05
UPD:10:43

A- A A+

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί τα δύο από τα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στα Μελίσσια Ασπροπύργου και στη βόρεια πύλη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας, ενώ σε ύφεση είναι η εστία στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι ένας πυροσβέστης έχασε χθες τη ζωή από καρδιακό επεισόδιο, στη διάρκεια της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τον 28χρονο οδηγό του περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης. Ο άτυχος πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αγιος Αντώνιος Σαλαμίνας, όπου κάηκαν και σπίτια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας, εκδηλώθηκαν 60 πυρκαγιές στο λεκανοπέδιο της Αττικής, από τις οποίες οι 28 ήταν στη Δυτική Αττική.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών και σήμερα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα για την Εύβοια και την Περιφέρεια Αττικής.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή