Πακιστάν: Ο πρόεδρος πρότεινε υποψήφιο πρωθυπουργό

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 10:56
UPD:11:53

Ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι (στη φωτογραφία) πρότεινε τον υπουργό Υφαντουργίας Μαχντούμ Σαχαμπουντίν ως υποψήφιο για τη θέση του πρωθυπουργού, μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ.

A- A A+

Ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι πρότεινε τον υπουργό Υφαντουργίας Μαχντούμ Σαχαμπουντίν ως υποψήφιο για τη θέση του πρωθυπουργού, μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ.

Ο κυβερνών συνασπισμός διαθέτει άνετη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, το οποίο συνεδριάζει εκτάκτως αύριο για να εκλέξει το νέο πρωθυπουργό.

Την Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ακατάλληλο για το αξίωμα του πρωθυπουργού τον Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι, ο οποίος καταδικάσθηκε τον Απρίλιο για ασέβεια προς το επειδή αρνήθηκε να ζητήσει από τις ελβετικές αρχές να αρχίσουν και πάλι έρευνα σε βάρος του προέδρου Ασιφ Αλι Ζαρντάρι σε σχέση με υπόθεση διαφθοράς.

Ο Σαχαμπουντίν θεωρείται μια ασφαλής επιλογή για το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα του Πακιστάν, το οποίο ετοιμάζεται για τις γενικές εκλογές στις αρχές του νέου έτους.

Ωστόσο, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τις ίδιες πιέσεις από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιφτικάρ Τσόντρι, προκειμένου να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση διαφθοράς που αφορά τον Ζαρντάρι.

H υπόθεση σε βάρος του Ζαρντάρι αφορά στην περίοδο που ήταν πρωθυπουργός η σύζυγός του, Μπεναζίρ Μπούτο τη δεκαετία του ’90 - είχαν τότε κατηγορηθεί ότι χρησιμοποιούσαν ελβετικούς λογαριασμούς για ξέπλυμα χρήματος που είχαν εισπράξει από δωροδοκίες. Ο πρόεδρος Ζαρντάρι ισχυρίζεται ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή